E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem''Üçüncü dünya ülkesi olduk''---

''Üçüncü dünya ülkesi olduk''

''Üçüncü dünya ülkesi olduk''
07 Ekim 2022 - 12:45 borsagundem.com

Moskova’dan gelen enerji arzındaki kesinti ve fiyatlarındaki artışla ciddi bir enerji krizi yaşayan Fransa hükümetinin enerji krizini çözmeye yönelik planı, muhalefet tarafından büyük tepkiye neden oldu.

Fransa'da, hükümetin, iki yıl içinde ülkenin enerji tüketimini yüzde 10 azaltmayı hedefleyen enerji tasarruf planı, muhalefet kanadından büyük tepki gördü.

Rusya'nın, Avrupa'ya gaz arzını kesmesiyle enerji krizi yaşayan Fransa'da hükümet, enerji tasarrufu ve iklimle mücadele için 15 ana maddelik tasarruf planı sundu. Muhalefet ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u "Fransa'yı üçüncü dünya ülkesi konumuna düşürmek'' ile suçladı.

Aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, "Hükümetin 'itidal' diye sunduğu planın, Emmanuel Macron'un Fransa'yı yağmalamasının sonucundan başka bir şey değildir. Kendisini ilerici olarak tanıtan kişi bir şey başardı, o da bizi üçüncü dünya ülkesi yapmak." ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN ACİZLİĞİ ÜLKEYİ DAHA GÜVENCESİZ KILIYOR

Merkez sağ Cumhuriyetçiler ise tepkisini Twitter üzerinden hükümetin "milletten sorumlu davranmayı istemek yerine, öncelikle sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği" mesajıyla gösterdi.

Solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Danielle Simonnet de bu planı, "hükümetin acizliği nedeniyle etkili çözümler olarak sunulan tasarruf tedbirlerinin ülkeyi daha güvencesiz bir duruma sürüklediği" şeklinde değerlendirdi.

Simonnet, hükümete kendi partisinin hazırladığı 10 maddelik tasarruf ve israfla mücadele planının uygulanmasını önerdi.

Yeşiller Partisi'nin (EELV) Twitter hesabından ise "Hükümetin planına bakınca bu kış yüzleşmek zorunda kalacağımız krizin ciddiyetini henüz anlamamış gibi görünüyor." paylaşımı yapıldı.

HÜKÜMETİN TASARRUF PLANININ İÇERİĞİ

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, dün, Fransa'da 2 yıl içinde ülkenin enerji tüketimini yüzde 10 azaltmayı hedefleyen enerji tasarruf planı açıklamıştı.

Planın içeriğinde, kamu binalarının 19 derecede ısıtılması, tuvaletlerdeki sıcak su zorunluluğunun kaldırılması, kamudaki servis araçlarının hızının saatte en fazla 110 km ile sınırlandırılması ve kamu görevlilerinin evden çalışmaya teşviki gibi adımlar yer alıyor. Yerel yönetimlerden, kamuya bağlı spor salonlarında sıcaklığın 2 derece, havuzlarda ise 1 derece düşürülmesi bekleniyor.

Ülkede yerel saat 01.00 ve 06.00 arası ışıklı reklam panolarının söndürülmesi kararlaştırılırken halktan da hanelerinin ısıtma derecesini 19'la sınırlandırmaları, toplu taşıma kullanma ve araç paylaşımı yapmaları istendi.

Fransa'da enerji tasarrufuna ilişkin kampanyası 10 Ekim'de başlatılacak.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı olumsuz durumun yanı sıra 30’dan fazla nükleer reaktörün bakımda olması, Fransa’da ciddi enerji krizine yol açmıştı. 

Fransa'da yüksek enerji fiyatları odun şirketlerine yaradı

 

Fransa'da 'kışı nasıl geçireceğiz' korkusu

 

Fransa'da bu kış elektrik kesintisi kabusu yaşanabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ07 Ekim 2022 17:09

    ABD DOSTLARINI İKTİDARA GETİREREK BİZİ DE 3.DÜNYA ÜLKESİ YAPMAYA ÇALIŞMAKTADIR.YALAN MI.