E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yılın ilk 3 ayında uyuşturucu başta olmak üzere, tütün ve alkol, akaryakıt, elektronik eşya gibi ürünleri yasa dışı yollarla üretip Türkiye'ye sokmak isteyenlere karşı operasyonlar gerçekleştirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince, yılın ilk çeyreğinde kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalarda 3 milyar 72 milyon 372 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi.
Bakanlığın kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinde, vatandaşların sağlığı ve ülkenin ekonomik refahıyla birlikte yasal ticaretin akış hızının korunması ilkesi gözetildi. Aylar itibarıyla bakıldığında ocakta 1 milyar 273 milyon 672 bin lira, şubatta 258 milyon 370 bin lira ve martta 1 milyar 540 milyon 328 bin lira değerinde yakalama gerçekleştirildi.
Uyuşturucu maddeler ilk sırada
Söz konusu 3 aylık dönemde ele geçirilen uyuşturucu maddeler listede ilk sırada yer aldı. Ayrıca, yaklaşık 169 milyon lira değerinde kaçak araç ile 49,5 milyon lira değerinde çeşitli eşyalara el konuldu. Listede, 35,5 milyon lira değerinde tütün ve alkol, 31,5 milyon lira değerinde değerli maden, 20,1 milyon lira değerinde elektronik eşya ve 10,6 milyon değerinde gıda yakalaması da yer aldı. Bunların yanı sıra 8,5 milyon liralık tıbbi eşyaya, 5,6 milyon liralık makine aksamına, 5,3 milyon liralık tekstil ürününe, 4,6 milyon liralık akaryakıta da el konuldu.
Geçen yılın tamamında ele geçirilen kaçak eşya tutarı 7 milyar 749 milyon 944 bin lira olarak kayıtlara geçmişti.
Vergi kaçakçılığı suçlarında ciddi değişiklikler
Kocaeli'de 7,5 milyon kaçak makaron yakalandı
Kaçak ocakta kaçak göçmen skandalı: 11 gözaltı
Lüks otomobil kaçakçılığı: Emniyetin bahçesi galeriye döndü!
İstanbul Havalimanı'nda kaçak ilaç operasyonu!
Silah kaçakçılığı operasyonu: 15 gözaltı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:48)