E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
2022 yılında borsalardaki satış dalgasına büyüme odaklı hisse senetleri liderlik etmişti. Ancak tüm bu sert satış dalgasına rağmen UBS stratejistleri büyüme hisselerini yeniden satın almak için erken olduğunu söylüyor.
Yahoo Finance’in haberine göre UBS Küresel Servet Danışmanlığı Amerika Hisse Senetleri Başkanı David Lefkowitz, "İleriye dönük olarak, teknoloji hisse senetlerine geri dönmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyoruz. Büyüme hisseleri için değerlemeler artık daha az zorlayıcı olsa da, değerinin altındaki hisse senetlerine göre hala yüksekler" ifadelerine yer verdi.
Borsagundem.com’un derlediği verilere göre, ABD borsalarında S&P 500 Endeksi geçen yıl 2008’den bu yana en kötü yılını geçirdi. 2022’nin en kötü performans gösteren hisse senetleri Wall Street hisse senetleri Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ve Meta oldu.
Lefkowitz ve strateji ekibi, “Bu hisse senetleri 2022'de bir grup olarak S&P 500 piyasa hacminin %19'unu ve S&P 500 getirilerinin -8,7 yüzdelik puanını oluşturdu. Bu hisse senetleri 2022’de ortalama %47 düştü” açıklamasında bulundu.
UBS stratejistleri, “En pahalı hisse senetlerinin çoğu, faiz oranlarındaki artıştan ve e-ticaret, dijital reklamcılık ve bulut bilişim gibi teknoloji segmentlerindeki yavaşlamadan muzdaripti. Ayrıca, müşterilerin 2020 ve 2021'de yapılan satın alımlardaki artışı sindirmeye devam ettirmesiyle bazı teknoloji şirketlerinin önümüzdeki aylarda bilanço düşüşlerine karşı hala savunmasız olabileceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
ABD Merkez Bankası’nın (FED) çarşamba günü yayınlanan aralık ayı para politikası toplantısına ilişkin tutanakları, FED yetkililerinin bu yıl faiz oranlarını düşürmenin uygun olmadığını düşündüklerini gösterdi.
Yüksek faiz oranları bir şirketin gelecekteki nakit akışlarının bugünkü değerini etkiliyor. Teknoloji hisseleri gibi büyümeye odaklı şirketlerin hisse senedi değerleri bu sebeple faiz artışlarından olumsuz etkileniyor. Batılı merkez bankalarının zayıflayan bir ekonomide faizleri artırması ve bilanço beklentilerini yavaşlatması 2022’de küresel borsalarda görülen sert satış dalgasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor.
ABD'de tarım dışı istihdam beklentiyi aştı
2022’de açığa satışçılar kazandı
Barclays: Hisse senetlerinden nakde kaçış başladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:36)