E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUBS: ABD'nin Çin ürünlerine gümrük vergisi %60'a çıkarsa Çin'in büyümesi yarı yarıya azalır---

UBS: ABD'nin Çin ürünlerine gümrük vergisi %60'a çıkarsa Çin'in büyümesi yarı yarıya azalır

UBS: ABD'nin Çin ürünlerine gümrük vergisi %60'a çıkarsa Çin'in büyümesi yarı yarıya azalır
16 Temmuz 2024 - 07:21 borsagundem.com

UBS, eski Başkan Donald Trump'ın vurguladığı Çin'in ABD'ye yaptığı tüm ihracatlara %60 oranında yeni gümrük vergisi, Çin'in yıllık büyüme oranını yarıdan fazla azaltacağını açıkladı.

Eski Başkan Donald Trump'ın'ın bu yılın başlarında Çin'den ithal edilen mallara %60 oranında sabit bir gümrük vergisi uygulamayı düşündüğü bildirilmişti.

UBS ekonomistlerinin yayınladıkları bir rapora göre, bu gerçekleşirse, takip eden yılda Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılasından yüzde 2,5 puan kesilecek.

Pekin, ekonominin 2023'te %5,2 büyümesinin ardından bu yıl yaklaşık %5 büyümeye ulaşmayı hedefliyor.

Tahmin, bazı ticaretin üçüncü ülkeler üzerinden yönlendirildiği, Çin'in misilleme yapmadığı ve diğer ülkelerin vergi uygulamada ABD'ye katılmadığı varsayımına dayanıyor.

Wang Tao liderliğindeki ekonomistler, bu etkinin yarısının ihracattaki düşüşten, geri kalanının ise tüketim ve yatırıma vurulan darbeden kaynaklanacağını belirttiler.

Ekonomistler, "Zaman içinde, potansiyel olarak daha fazla ihracat ve diğer ekonomilerdeki üretim, daha yüksek ABD tarifelerinin etkisini azaltmaya yardımcı olabilir, ancak diğer ülkelerin de Çin'den yapılan ithalat üzerindeki tarifeleri yükseltme riski vardır" değerlendirmesini yaptılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)