E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey ve kreatif direktörü Christopher Isaac Stone’un 2008 yılında başvurusunu yaptığı ve yaklaşık beş yıl sonra sahip olma şansını buldukları patent, ‘cihazlardan bağımsız noktadan çoklu noktaya iletişim’ odaklı bir sistemi ifade ediyor.
Mashable sitesinin haberine göre, patentte yer alan bir kısım şöyle:
“Sistem, bir mesajın bir veya daha fazla kullanıcıya ulaştırılması için düzenlendi... Sistem, mesajın ulaşacağı kullanıcının bilgisine dayanarak mesaja kural işler, böylece mesajın bitiş noktalarını belirler. Bu bitiş noktaları örneğin, kısa mesaj hizmeti (SMS), anında mesajlaşma (IM), e-posta, web sayfası çıkışı veya uygulama programı arayüzü işlev çağrısı olabilir.”
Mashable’a göre, Twitter elde ettiği patenti savunma amaçlı kullanacak. Şirket, geçtiğimiz yıl, çalışanlarının isteği dışında patent davaları açmayacağını açıklamıştı.
The Verge sitesine yapılan açıklamada, Twitter, “Birçok şirket gibi, biz de yaptığımız yenilikler için patent başvurusu yapıyoruz. Bu yüzden patentleri mühendis ve tasarımcılarımızın kontrolünde bulundurmak için Yenilikçilerin Patent Anlaşmasını (IPA) sunduk” ifadesini kullanmıştı.
FACEBOOK RAHATSIZ OLACAK MI?
Mashable, Twitter’ın aldığı patentin Facebook’u rahatsız edebileceğine dikkat çekti. Facebook, Twitter’la beraber bir mesajın bir veya çoklu kullanıcıya gönderilebildiği en büyük sosyal ağdan bir tanesi konumunda.
Facebook, Instagram’ı satın aldıktan sonra fotoğraf paylaşım uygulamasıyla Twitter arasına duvar örmüş, bu hamle sosyal ağ piyasasındaki rekabeti artırmıştı.
Twitter’ın aldığı patentin ne kadar gerekli olduğunun yanı sıra, gelecekte sosyal medya ağları arasında bir kavga çıkarıp çıkarmayacağı da şimdiden merak konusu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:29)