E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin (#TTKOM) toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
Türk Telekom tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, pay satın alım sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin detaylara ver verildi.
Açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonunun Türkiye’deki stratejik sektörlere yatırım yapma misyonu doğrultusunda, TVF ile LYY arasında Türk Telekom’un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını 1,65 milyar dolara satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
Açıklamada, şu ifadelere verildi:
“17 Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklamada belirtildiği üzere LYY ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, işleme konu paylar için satın alım bedeli 1 milyar 650 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak, bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Türk Telekom’un Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek temettü tutarından LYY’nin yüzde 55 payına denk gelen kısmı LYY’ye ödenecektir.
Bu satın alma, Türk Telekom’un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka değerinin, üstün varlık ve insan kalitesinin ve çeşitlendirilmiş iş modelinin yanı sıra sağlam finansal ve operasyonel performansının sürdürülebilirliğine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan inancımızı yansıtmaktadır.
İşlemin tamamlanması ilgili düzenleyici otoritelerinin onaylarının alınması dahil sözleşmede yer alan kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak gerçekleşecektir.”
TÜRK TELEKOM’UN ORTAKLIK YAPISI
Türk Telekom 2005'te özelleştirildi, 2008 yılında da halka arz edildi.
TVF'in yüzde 55'lik pay alımından önce, Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş.), %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na, geriye kalan yüzde 15'lik hissesi ise halka açık durumda bulunuyordu.
LYY’deki en büyük pay yüzde 35.5598 ile Akbank’ın olurken, Akbank’ı yüzde 22.1265 pay ile Garanti Bankası, yüzde 11.5972 payla İş Bankası, yüzde 4.9150’lik hisse oranıyla Yapı Kredi, yüzde 4.2559’lik payla Vakıfbank, yüzde 3.6562 payla Halkbank, yüzde 2.5913 payla Denizbank ve yüzde 1.6172'lik payla TSKB izledi.
TVF, Türk Telekom için borçlanacak
BAE, TVF bünyesindeki şirketlerle ilgileniyor
TVF, Türk Telekom paylarını satın almak için görüşmelere başladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
4 yıl sonra zaten devlete geçecek şirketi 20 yıl bedava kullandırdılar mı? Ben hayatımda böyle saçma bir özelleştirme duymadım.Ogere borcundan dolayı ülkemizde ticaret yapma yasağı getirildi mi? Sonuçta Telekom milletin malı, hakkını hukukunu korumak gerekmez miydi. Böyle düşünüyorum.
Saçma sapan yorum yapma. 20 yıl kim bedava kullandı. Bunu satınca laf ediyorsunuz alınca laf.
Parayı nereden bulmuşlar. Türkiye CDS leri 700 lerde. Kim hangi cesaretle kredi vermiş ,hayret
Özelleştirme yaparken övünüyorlardı , kamulaştırma yaparkende övünüyorlar . Alt yapı yatırımı ne oldu ? Altyapı tırt binlerce abone Altyapı yok diye hizmet alamayıp 2 -3 katına mobil İnternet almak zorunda kalıyor.
Yarın buranın yönetimi bilgisiz 3 veya 4 maaşlı adamlarla dolar. Şirketi düşünmek bile istemiyorum. Burası bundan sonra adam olmaz.
döndü dolaştı devlete geri geliyor :D haha kaymak yiyenler tencerede sütü millete bırakıyor :D .. kimi teşvikli kredi aldı, kimi büyük hibeler aldı yatırım yapacam dedi, kimi ötv kdv vb vergit hasil ettı af oldu vergi ödemedi , öyle böyle derken geri geldi türk telekom.
Haririnin çalıp gittiği paraları milletimiz ödedi. Rezalet bir özelleştirmeydi..
Bir iki gün tavan yaptırırlar sonra döşerler veya haber gerçekleştiği için sert satışlarda olabilir.
Normalde çağrı olması lazım. Borsadan hisse alan ileride başkasına satılır diye alıyor. Yabancılara satılsa çağrı olurdu. Kamu yararı deyip çağrı yapmazlar ise bosaya bakış değişebelir, zaten çok ilgilenen de kalmadı millet kriptoya geçmiş.
yarın bugün sattıklarının daha fazlasını satarlar gelen haber özel bir haber değil
yarın hisse düşerse sorarım ben size
bu iş böyle bitmez devlet yetkilileri araplara peş peş çektiniz şimdi kurtardınız bugüne kadar ödenmeyen temettürleri ödeyin
ucuza gitmiş devlet satıp iyi kar yapar
yarın görcez bakalım devlet yetkilileri inşallah hisseye sahipçıkıp düşürmezsiniz değeri 15 tl olması lazım sonra araplara satarsınız
Türk Telekomu Lübnanlı Ögere sattılar, krediyi Türk bankalarından aldılar. Öğer borçlarını ödemedi. Üstelik temettüleri de dağıtmadı. Sonunda Türk bankaları Telekomu geri aldı. Türkiye bu satıştan çok zarar etti. Tabi bir çok şey gibi bunun da hesabı verilmeyecek.
:D Bankaların kredileriyle 7,8 milyara özelleştirilen yer. Ödenmeyen borçlar ve yarısını şimdi 24 milyar liraya geri alıyoruz, şimdi şunu sormalı bizim elimize hiç para geçti mi bu işten çıkmak dışında? Parayı veren bizim banka satan biz alan biz, 15 yılllık karı cebe indiren arap enteresan.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:31)