E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan Twitter açıklaması---

TÜSİAD'dan Twitter açıklaması

TÜSİAD'dan Twitter açıklaması
22 Mart 2014 - 09:34 borsaningundemi.com

TÜSİAD Twitter yasağı için orantısız ve özgürlüklere aykırı dedi

TÜSİAD, Twitter'a erişimin engellenmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İnternet coğrafi sınırlar bulunmaksızın kişiler arasında bir etkileşim aracıdır ve bu özelliğiyle bilgi toplumunun temelini oluşturmaktadır. İnternette haber alma, ifade ve iletişim özgürlüğünün korunması ve bu alandaki yasal altyapının gelişen teknolojiye uyarlanması konusunda ülkemiz yasaklama dürtüsünden maalesef kurtulamamıştır. Yıllarca Youtube başta olmak üzere binlerce web sitesine erişim engellenmiş; internet yasakları ile ilgili mevzuatta olumlu yönde düzenlemeler yapılması gerekli iken, son çıkan kanun ile yasa koyucu daha da tartışmalı bir düzenlemeye imza atmıştır. Şimdi ise Twitter'ın erişime engellenmesi kararı ile karşı karşıyayız. Orantısız ve özgürlüklere aykırı bu tür yasaklamaların temelsiz korkuların göstergesi olduğu ve demokrasiye hizmet etmediği açıktır. Gerçek demokrasinin ancak halkın daha fazla bilgiye özgürce ulaşması ve ifade özgürlüğünün teminat altına alınması ile mümkün olabileceğini tekrar hatırlatmak isteriz."

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, "Türkiye Senaryoları: Vizyonerlerin Ajansı" konulu oturumunda konuşan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin pek uzun dönemli analiz yapma alışkanlığına sahip olmadığını ancak kendilerinin bu alışkanlığı bulunan bir kurum olduğunu söyledi. 

"Bir gündem yoğunluğuyla enerji kaybetmekteyiz" 

Türkiye'nin, sosyal dengesini koruyabilmesi için de yüzde 5-6 civarında bir büyümeyi devam ettirmesi gerektiğini, bunun için beşeri sermayeyi odağına alan ama kaynakların yerinde kullanıldığı bir süreci hızlandırmasının önemli olduğunu vurgulan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bunların hepsi uzun vadede hem Türkiye'nin hem dünyanın en temel konuları ama bu temel konular için uzun vadeli konularda değerlendirmelerde bulunabilmek için orta ve kısa vadedeki sorunlarımızı da güvenli olarak geçmemiz gerekiyor. Orta, kısa vadeyi güvenli olarak geçmek, bizim bu vizyonla 2023, 2050, yani uzun vadeli çalışmalarımız için çok önem arz ediyor. Maalesef bu konuda biraz enerji kaybediyoruz. Uzun döneme bakamayacak, bir gündem yoğunluğuyla enerji kaybetmekteyiz. Bu hususu üzüntüyle kaydetmek istedim. Tabii çok önemli fedakarlıklarla Türkiye, 1990'lı yılların sonundan 2000'li yılların başına ve bugüne kadar iktisadi ve siyasi reformlar gerçekleştirdi. Gerçekten önemli fedakarlıklar yapıldı, önemli değişimler sağlandı ve tabii bu siyasi reformlar Türkiye'nin itibarını her geçen gün artırdı. Burada Avrupa Birliği (AB) üyeliği perspektifinin de zorlu reform, değişim programlarının hayata geçirilmesi için önemli bir katalizör görevini görmüş olduğunu da unutmamak gerektiğini düşünüyorum." 

"Vizyonumuz, demokrasi olmalı" 

Muharrem Yılmaz, toplum için çok önemli olan, bireyin kendisini en iyi şekilde geliştirebileceği bir ortamı oluşturmak gerektiğini bildirdi. 

Bireyin kendisini geliştirebileceği ortamın, demokrasi, katılımcı demokrasi olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Kararlara katılarak, kendisiyle ilgili, kendisini ilgilendirecek kararlara katılarak demokrasiyi içselleştirerek, kendisini geliştirme fırsatlarını da kendisi için hazırlaması. Bunun ekonomideki iz düşümü nedir? Ekonomideki iz düşümü de liberal ekonomi, tam rekabet piyasasının çalıştığı liberal ekonomik düzen. Demek ki bunlar birbirinden ayrılamayacak iki kavram ve piyasa ekonomisinin iyi çalışmasıyla elde edebileceğimiz kazanımları sürdürebilmenin, sürdürülebilir kılmanın da tek yolu; demokratik standartlarımızı paralel bir şekilde geliştirebilmek. Yani dünyada, ekonomik başarılar sağlamış ülkeler görüyoruz. Benim de kafam karışıyor. Biz de çok başarılı bir ekonomik performansla gelirken çok önemli reformları yapmışken birden bu reform irademizi, reformcu özelliğimizi yitirdik, reformlar yavaşladı ve o noktadan itibaren 'Acaba mı' sorusunu sorduracak gelişmeler başladı Türkiye'de. Yani o elde ettiğimiz ekonomik başarıyı sürdürmek için demokrasimizin standartlarını da yükseltemeyecek miydik ya da yükselttiğimiz yerden geri düşme tehlikesi mi vardı? İşte 'Kısa vadeyi güvenilir bir şekilde geçmemiz gerekir' dememin sebebi buydu. Liberal ekonominin ve demokrasinin olgunlaşması, kurumsallaşması, bir yaşam biçimi halini alması, şu veya bu gelişmelerin ardından onu kendiliğinden takip edecek bir süreç değildir. 21'inci yüzyıl insanının hak ettiği yaşam biçiminin bu olduğunu düşünenlerin, istek ve iradelerini ortaya koymaları ve bunun için kesintisiz çaba göstermelerini gerektirir. İnşallah bu çabayı hep beraber gösterme iradesiyle buradayız. Vizyonumuz, demokrasi olmalı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?22 Mart 2014 15:37

    borsada üçretsiz derinlikleri izliyemiyoruz bunu kimse konuşmaz bir twitter herkes koşarak gider.derinlikler üçretsiz olsun

  • brathma22 Mart 2014 13:39

    Soygunculari savunanlari allaha havale ediyorum

  • kral22 Mart 2014 13:36

    şu tüsiadın vatan sevgisine hayranım. vatan sevgisine hasret devletler varsa bizimkini parasız hatta biz üzerine para da vermek şartıyla alıp götürebilirler.

  • savas köysüren22 Mart 2014 13:03

    bu ülkede akp lilere küfreden o kadar çok din düşmanı hain varki sonuna kadar rte kendilerini akıllı sana insan görünüşlü hayvanlar var malesef

  • hakkı22 Mart 2014 12:50

    birileri memleketi soymuş ve bu durumun üstünü örtmek için herşeyi yapıyorsa adalet isteyenlerin sesi hakaret değildir... gerçi bu akp lilere neyi anlatacaksın, bilgi yok, görgü yok, kafaları çalışmaz, ülkenin en alt tabakası bunlar

  • yadsımak22 Mart 2014 11:39

    ülkem insanlarını gerçekten anlamıyorum. takım tutar gibi parti tutuyorlar... adamlar 100 milyar dolara yakın soygun yapmışlar, daha neler var allah bilir... yeni haberler çıkmasın diye polisler sürülüyor savcılar susturuluyor ve twitter kapatışıyor, olayların üstü örtülüyor, yandaşız diye de alkışlıyor millet... birinizde adam olsun da utanma duygusu olsunda ayıp diyebilsin ama nerde ... allah hepinizi bildiği gibi yapsın... insan için iman edenler, çıkarları için cumaya gidenler allah size şah damarınızdan daha yakın . bunu unutmayın..

  • nabi22 Mart 2014 11:15

    insanlara değil nemacı hırsız beşpara etmezlere demen lazımdı ki gerçekleri söylemek hakaret değildir....yandaş nemacılar sizi...tüsiada bağırıp çağırdınız milletin hayrı için mi hayır kendi menfaatiniz için parayı ver ver dediniz halk için mi hayır yandaşınız için... aynı haltsınız tusiad kadar da bu ülkeye faydanız yok. betoncu rantçılar sizi...

  • s.d.4322 Mart 2014 10:48

    insanlara küfretmek hakaret etmek özgürlükmü.işine bak işine.senin işin herşeye muhalefet olmak değil