E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan darbeye karşı 4 dilde demokrasi mesajı---

TÜSİAD'dan darbeye karşı 4 dilde demokrasi mesajı

TÜSİAD'dan darbeye karşı 4 dilde demokrasi mesajı
26 Temmuz 2016 - 05:16 borsaningundemi.com

TÜSİAD, uluslararası kamuoyunu Türkiye ile ilgili doğru yönlendirebilmek ve Türkiye algısını güçlendirmek amacıyla ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin önde gelen gazetelerine aynı gün ilan verdi

TÜSİAD, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uluslararası kamuoyunu Türkiye ile ilgili doğru yönlendirebilmek ve Türkiye algısını güçlendirmek amacıyla ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin önde gelen gazetelerine aynı gün ilan verdi.

“Türkiye’de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak” başlığıyla, “Financial Times”, “Le Monde”, “Washington Post” ve “Frankfurter Allgemeine Zeitung” gazetelerinde yayınlanan ilanda, Türkiye’de tüm toplum kesimlerinin ve kurumların demokrasiye bağlılığı, Türkiye ekonomisinin gücü vurgulandı.

Darbe girişimine karşı Türk halkının, siyasi partilerin ve tüm kurumların demokrasiye sahip çıkma iradesinin önemine işaret edilen, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak yayınlanan ilanda şöyle denildi:

‘Uzlaşıyı gördük’

“15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir grup darbe yanlısı subay kendi iradelerini halkımıza silahlı darbe yoluyla kabul ettirmek istemiştir. Türk halkının, siyasi liderlerin, ülkenin tüm kurumlarının, toplumun tüm kesimlerinin, harekete geçmesi sayesinde, bu girişim başarısız olmuştur. Tüm kesimler, anayasal düzenin ve kurumlarının ihlaline itirazlarını ve hukukun üstünlüğü ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere ve insan haklarına olan bağlılıklarını ifade etmişlerdir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki siyasi partilerin bu müdahaleye karşı ortak tutumu, toplumun tüm kesimlerinde yankı bulmuştur. Toplum içindeki farklılıklara rağmen, barışcıl ve demokratik koşullarda uzlaşının mümkün olduğunu gördük.

‘Türk ekonomisi güçlü’

Demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları daha da yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir. Türkiye 2005’te AB ile üyelik müzakerelerini başlatarak, bu yolda ilerlemekte olduğunu gerçek anlamda göstermiştir. AB’nin demokratik standartları ve üyelik süreci, Türkiye’nin güçlü demokrasisi ve küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olmuştur.

Türkiye dünyanın en büyük 18. ekonomisidir ve küresel piyasalara entegredir. Avrupa’nın ötesinde, Türkiye ekonomik, siyasal ve kurumsal olarak transatlantik topluluğunun vazgeçilmez üyesidir. Küresel ekonomik krizin yarattığı belirsizliklere ve artan jeopolitik risklere rağmen, Türk ekonomisi büyük dayanıklılık sergilemiştir. 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, genç, dinamik nüfus yapısıyla nispeten yüksek ve istikrarlı büyümeyi sürdürmüştür. Mali disiplinin ve bankacılık sektörünün güçlü olması, Türkiye’nin ekonomik istikrarının temel unsurları olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Piyasa ekonomisi kural ve kurumları, rekabetçi Türk ekonomisinin temel yapı taşları olmayı sürdürecektir.

Türkiye, demokrasiye olan bağlılığını ülke çapında açıkça ispatlamıştır. Bizler, Türkiye’nin demokrasisinin dayanıklılığını ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığını göstermeye devam edeceğinden eminiz. TÜSİAD bu evrensel ilkelerin ve hedeflerin samimi bir destekçisidir ve destekçisi olmaya devam edecektir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)