E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTürkiye'ye kredi vermek için istekliler---

Türkiye'ye kredi vermek için istekliler

Türkiye'ye kredi vermek için istekliler
03 Temmuz 2012 - 18:31 borsagundem.com

Urban Land Institute'den çok uygun şartlarda kredi vaadi.

Dünya Bankası’nın Mayıs sonunda Washington’da düzenlediği ‘Uluslararası Konut Konferansı’na katılan Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur, Türkiye’yi yakın takibe alan kurumun ‘Hazine bizden talep ettiği takdirde kentsel dönüşüm ve dar gelirlilere konut yapımında her türlü desteği vermeye hazırız. 25-30 yıl vadeli, düşük faizli ve yıllık 1.5 milyar dolar mertebesinde kredi temin edebiliriz’ çağrısı yaptığını aktardı.
Arazi kullanımı ve inşaat sektörüyle ilgili dünyanın önde gelen araştırma ve eğitim şirketlerinden biri olan Urban Land Institute’un (ULI) Türkiye Başkanı ve Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Mayıs sonunda Dünya Bankası’nın Washington‘da düzenlediği ‘Uluslararası Konut Konferansı’na katıldığını, dünya ülkelerinin konut ihtiyacının, alt gelir grubuna yönelik sosyal konut üretiminin ve konut politikalarının masaya yatırıldığı konferansta Türkiye’nin ön plana çıktığını kaydetti.
Türkiye'ye destekte çok istekliler
Türkiye’deki kentsel dönüşümün hacminin ele alındığını ve bu alanda yapılan çalışmaların ilgiyle takip edildiğini belirten Sur, Dünya Bankası’nın Türkiye’de mortgage sisteminin tam anlamıyla uygulanamamasının önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. Sur, kurumun Türkiye’nin kentsel dönüşüm alanında atağa kalktığı bu dönemde likidite sorununa çözüm yaratmak ve ikincil piyasaların oluşturulabilmesi adına kaynak aktarabileceğini belirterek, “Türkiye’ye destek olmak konusunda çok istekliler. Türkiye’ye 25-30 yıl vadeli, düşük faizli, ilk 5 yılı ödemesiz, uygun kredi olanaklarını sunmak istediklerini aktardılar. Başta Hazine olmak üzere, eğer TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan bir talep gelirse, Türkiye’ye bu alanda her yıl 1-1.5 milyar dolarlık kaynağı aktarmaya hazırlar” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)