E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye'de Petrol Arama ve İşletme İdaresi'nin 20 Mayıs 1933 tarih ve 2189 Sayılı Kanun ile kurulmasıyla, petrol arama çalışmalarına ağırlık verildi. Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı olan Mağara köyü yakınındaki Türkiye'nin ilk petrol arama kuyusu 'Basbirin-1', dönemin Maliye Bakanı olan eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından 13 Ekim 1934'te törenle açıldı.
Sondaj çalışması için de Türkiye'de bulunmayan buharlı, darbeli ve ikinci el bir sondaj makinesi 44 bin liraya satın alınarak yurt dışından getirildi. Çalışmalar sırasında 1324 metre derinlikte petrole rastlandı. Ancak yeterli rezerv olmadığı gerekçesiyle 15 Haziran 1936'da çalışmalar 1351 metrede sonlandırıldı.
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tarafından 1,5 ay önce yine aynı noktada bu kez 'Basbirin-2' adı verilen kuyu açılarak sondaj çalışmalarına başlandı.
Gece gündüz çalışılan sahanın güvenliği jandarma tarafından sağlanırken, petrol umudu çevre köylüleri heyecanlandırdı.
Petrolde Çin etkisi ve ambargo planları
Petrol fiyatları iki kıskaç arasında
Baerbock: Almanya petrol ambargosuna hazır
Rus petrolü taşıyan gemi Amsterdam açıklarında bekliyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Daha önceleri abd ve ingiliz şirketler buralarda petrol yok diye betonlamışlar idi.bence bu kuyudan günlük 1 milyon varil petrol çıkarcak bakın görürsünüz hemen karşısında çıkıyorda burada neden çıkmıyor petrol.
1 - ya 1936 teknolojısı ile 2022 teknolojısı farklıdır. örnek atmasyon : )) 1 valiti 100 usd alıyorsan ve çıkartma maliyetin 180 dolar use çıkartmazsın. abd kaya bazını çıkartmıyordu mesela hatırlayın. dunyadan almak 80 usd ıken attım abd de çıkartmak 150 usd gibi düşün... ne oldu ? arge teknolojı gelişim vb derken kaya çıkartma malıyetleri diplere düştü. çıkartma maliyetleri inanılma zucuzladı. ucuz petrol çıkıncada içerden üretip kullanmazk ithalatı kesti. burada ne olmalı ? üniversiteler bilim insanları okullu gençler vb. nasıl ucuz maliyetli üretim olabilir. nasıl farklı yerler ucuza araştırılabilir. vb. vb. yetişip planlar programlar ile farklı alternatıf belkide öncü işlere imza atmaları ile çözülebilir. yoksa bu kafa yapısı ile bir halt olmaz.
yeterli rezevr yoksa niye masraf edilip tekrar sondaj yapılır anlamış deilim.yazıklar olsun.yataga aç giren çocukların rızıkları bunlar utanmıyomusunuz.bu sizin yaptıgınızı çorumlular bile yapmaz.
Agopyan sana mı soracaklardı......... sana kalsa petrol çıkan yerleri de kapatırsın.......Göbeğin Ermenistana bağlı senin....... Ne işn var burada .....Git Erivan da ara nasibini...... YÜK OLMA TÜRK VATANINA
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (05:44)