E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türk Hava Kuvvetleri'ne 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı alımında kritik bir eşik aşıldı. Uzun süredir satışı engelleyen Almanya, teknik görüşmelerin başlamasına onay verdi.
Edinilen bilgiye göre, Eurofighter konsorsiyumunu oluşturan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'dan uzmanların oluşturduğu teknik bir heyet Türkiye'ye gelerek görüşmelere başladı.
Yaklaşık 3 hafta sürmesi planlanan görüşmelerde savaş uçaklarının tedarik sürecinin aşamaları, personel eğitimlerinin nasıl yapılacağı, bakım programlarının nasıl uygulanacağı başta olmak üzere birçok teknik ayrıntı masaya yatırıldı.
İLK AŞAMADA 24 SAVAŞ UÇAĞI ALINACAK
Teknik görüşmelerin ardından Almanya'nın da satışa nihai onay vermesi halinde Türkiye, ilk aşamada 24 adet Eurofighter savaş uçağını mümkün olan en kısa sürede alacak. Sürecin ileriki aşamalarında bu sayı 40'a tamamlanacak.
Eurofighter savaş uçaklarının tedarik edilmesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterine ilk kez AESA radara sahip uçaklar girmiş olacak.
Uzmanlar, Milli savaş uçağı KAAN'ın ve F-16 Blok 70 savaş uçaklarının envantere girmesine kadar geçecek süreçte en uygun çözümün Eurofighter olacağını vurguluyor.
40 UÇAK İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir süre önce yaptığı bir açıklamada, "Türkiye, İngiltere ve İspanya ile görüşerek 40 adet Eurofighter temini çalışmalarını sürdürüyor. Almanya'yı ikna etmeye çalışıyorlar" demişti.
Uzun süredir Türkiye'ye silah ve savunma ekipmanları satışını engelleyen Almanya'nın, son günlerde bu tavrını yumuşattığına dönük işaretler gelmeye başlamıştı.
Almanya'nın Türkiye’ye yaklaşık değeri 336 milyon euro olan bir silah paketinin satışına yeşil ışık yaktığına yönelik haberler Alman basınına yansımıştı.
MSB: Eurofighter için olumlu gelişmeler bekliyoruz
Eurofighter krizi: Almanya'dan Türkiye'ye Yunanistan ve adalar şartı!
Bakan Güler'den kritik Eurofighter ve F-16 açıklaması
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Hani KAAN hani Kızılarmut. Pamuk eller cebe. Mehmet kapı kapı para diye dolaşıyor. Bunlar 5 Milyar dolara 40 adet uçak alma derdinde. Her şey göz boyama. Bir gece İsrail'e gelebilirizden bir gece İsrail bize gelebilir söylemine geçtik. Sonra yapıştır vergileri. Lafa gelince İbn-i Haldun vergi konusunda ne demiş diye söze başlarlar. Hakkaten ne demişti İbn-i Haldun.
Açıkça belli değil mi? Amerika F16 lari bize vermeyi iptal etmiş gibi görünüyor . Kazanın motor problemi henüz bitmiş değil. İlk pilanda yine sam amcaya muhtaç durumdayız. Yerli motor için en az üç dört yıla ihtiyaç var. Türkiye'nin bu süreçte mutlaka hava kuvvetlerini modern 4.5 nesil bir uçaklarla kapatması gerekli. Kapı komşumuz Yunanistan ezeli rakibimiz ve düşmanımız . Bı de İsrait çıktı dünyanın ve İslam aleminin başına bela. Acilen bu açığı kapatmanız çok önemliydi. Bence isabet oldu
F 35 uçağı kalkmadan önce abd 5 tane şifre alınmadan uçak kalkamıyor ve abd nin istemedi yerlerde uçamıyor ve vuramıyor imiş.Bu uçak ta öyle ise vitrinde göstermelik savaş uçağını ne yapalım.umarım böyle değildir.
Bu biraz şöyle oluyor. Mesela bütün parçaların ismi var kanat , gövde, tekerlek, roket ateşleme. her parça birbirine tanıştırılmalı. gövdeye kanat taktığında, tanıştırmak için özel kotlar var. bu kotlar ile sistemleri birbirine entegre olabiliyor. tekerlek taktın diyelim, çalışmaz. sistemi tanıtmak için gövdeye, bu merhaba yeni komşun tekerlek diye sürücü yüklemesi elektronık olarak olmalı. bunlar şifreli, kod almadan çalışmaz. manuel yada uzakdan erişim izni ile tanıtılır ve uçak çalışabilir. bizim iha siha bayraklar vb özel kotlar var. bir kotlama ile çalışmaz duruma getirebiliriz. Devlet büyüklerimizin özel izin ve onayı olmadan bu yapılamaz. Her devlet akıllı ürünlerde bunu yapıyor. cep tel, bilgisayar, vb. herşey
Gerginlik iyidir,silah sanayii ve baronları ihya eder,halkları savaştır,gerginlik yarat sonra silah sat,devletler gelişmesin başımıza bela olmasınlar,kim kazandı kim kaybetti
f-35 amerikanın son uçak projesi,ülkeler artık savaş uçaklarına paralarını gömmüyolar,amerika yıllardır ortadoğudaki operasyonlarını sihalarla yapıyor,biz senelerce pkk yı uçaklarla bombaladık ,ona rağmen hergün onlarca şehit veriyorduk ne zaman sihalar devreye girdi pkk hareket edemez noktasına geldi, nükleer gücün ve hızı ve menzili yüksek füzelerin yoksa ,ne siyasi ne askeri gücün olur...
Nato Rusya-Ukrayna savaşı yüzüne tedirgin aslında. Bir çok avrupa nato üülkesi eski ürünlerini ukraynaya hibe etti yeni ürünler geliştiriyor. Almanya da gelecek gelirler ile yeni segment ürünle üretmek için askeri üretim alanında adımlar atıcak karar almışlardı. türkiye hem rusyaya karşlı nato güvü hemde avrupa için önemli bir müttefik. ABD = tarmp kazanırsa Almanya için büyük yıkım :D trump tam bir alman düşmanı Avrupa birliğinin ve ab ülkelerin kopması ile ABD daha etken olacak diye düşüncesi var.Almanya ABD seçimler öncesi Türkiye muhtaçlığı oluyor. Biden yunanistan ve girit vb avruapay askeri güvence verdi. Trump ise ekonomık olarak rusları disipline edicem diyor. almanya olası sonuçlara avrupa güvenliğine oynuyor. Bastırmak lazım, üretemiyoruz malesef.
Avrupa, kendisi bizim de finanse ettiğimiz F35 almaya yönelirken eldeki çopleri bize yüksek fiyattan kakalamaya çalışıyor. 200 yıldır düşmandan silah almaya çabalıyoruz ve sonuç olarak % 95 küçülmüşüz. Bu kadar mı ferasetini yitirdin ey Ahmak. Dünya'ya alay konusu olyorsun. Uyan artık!
Tersine mühendislik yapmamızdan tedirginler. Ürettiğimiz 3. nesil hava araçlarının bu uçaklar ile 4. seviyeye gelmesi ve modernize işlemlerinden tedirginler. Gerçi ukraynadan bir çok mühendis aldık el altından hava, roket, tank vb işe yarayan. savaş olmasa bu olmazdı malesef. karşılıklı anlaşmalar var ülkeler arası.
Ee ne oldu , Almanya batı sahillerimizde bu uçakların uçuşuna izin vermyordu . Sen kendini uçağını yapamazsan ,işte böyle teknoloji devriini gerçekleştrmiş ülkelerin ağzına bakar durursun. Paran var i satışını bile kurallara bağlıyorlar. Ne üzücü..
Hani 5.nesil savaş uçagı yapıyorduk.niye alıyoruz O damı yalandı
2053 de envantere girecek olan suri-trx uzay gemimiz marsı feth edene kadar idarelik alışverişler bunlar. 2253 de gelecek olan galaksiler arası warp gemimiz için de kredi kartlarına şimdiden yıllık vergileri ekledik hayırlı olsun.
Yerli ve milli eurofighter
Yerli uçak yaptıkya neden alıyoruz.
Oda balondu.
yazıyı okuduktan sonra yorum yapsana
Korkuyorum....biz millet olarak çok abartırız..futbol gibi..öve öve bitiremeyiz aslında aslı yok..olmayanı gerçeği halkımıza söylemeyiz..eleştirene kızarız..baştan söyledim da savunma sanayide futbol gibiyse maaaz alöah çok üzülürüm..gerçi SELÇUK BAYRAKTARI İzledim..rahatladım.
azmi ATATÜRK ün zamanında uçak fabrikamız var imiş fakat o zamanınlar yetkili ismet inönü uçak fabrikasını kapattırmış.Bu iktidar başımızda olmaz ise aynı şeylerden endişe etmekteyim.Sen ne kadar basit bir insansın üç beş imişq yüzlerce iha siha tiha mız var. insan sız uçakta yolda.
Üçbeş İha , Drone yapmakla uçak sanayii gelişmi olmuyor. Kendi uçağını kendin yapacaksın ki başkalarına muhtaç olmayasın. Yahu bir de teknoloji alanında dışarıya muhtaç olmayalım ya . Tlf , motorlar vb hep dışarıdan..
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:45)