E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol arttı---

Türkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol arttı

Türkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol arttı
26 Ağustos 2024 - 10:46 borsagundem.com

Türkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol temmuzda yüzde 3,4 arttı.

Türkiye üzerinden geçen boru hatlarından taşınan ham petrol miktarı, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,4 artış gösterdi.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan verilere göre, temmuz ayında 4 boru hattından petrol akışı 28 milyon 752 bin varil oldu. Haziran ayında taşınan petrol miktarı 27 milyon 798 bin varil seviyesindeydi.

Türkiye üzerinden geçen Irak-Türkiye, Ceyhan Kırıkkale, Batman-Dörtyol, Dörtyol-Ceylan ve BTC olmak üzere 5 ham petrol boru hattı bulunuyor. Ancak Irak-Türkiye petrol boru hattından yaklaşık 21 aydır petrol akışı yapılmıyor.

Haziran ayında Ceyhan-Kırıkkale hattından 2 milyon 787 bin varil, Batman-Dörtyol hattından 2 milyon 672 bin varil, Dörtyol-Ceyhan hattından 2 milyon 760 bin varil ve BTC'den 20 milyon 533 bin varil petrol taşındı.

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz üretiminde rekor Türkiye'nin petrol ve doğalgaz üretiminde rekor

 

Petrol fiyatlarında 'faiz' ve 'Ortadoğu' yükselişiPetrol fiyatlarında 'faiz' ve 'Ortadoğu' yükselişi

 

Türkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol arttıTürkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)26 Ağustos 2024 11:55

    Dahada artmasını bekliyoruz. Botaş belirtmemiş ama :D ... rusya geriliminde sabotaj yapılmış baltık denizindeki hat çalışma zduruma gelmiştir. rusya savaşda gelir elde etmek için satış yapmayı sürdürmek istiyor. o sebepden Türkiye üzerinde hatlar daha aktif olacak. rusya olası başka saldırılarda olsada Tc hatlaır koruyacağı vede kendi ülkesindeki hatları koruyacağı için bu hat değer kazanacak. umarız ki Almanyanın verdiği 2 gemi misali bu hatlaryüzüne başımıza gelecekte bişe gelmesin. rus  petrolu kes yoksa keserım diye yunan tarafındaki abd liler bir atak yapmasın. bu trakyada kurulacak merkezi üs abd için rusyanın petrol - para vanası durumuna gelıyor.