E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi (CEO) Peter Voser, gerekli olduğunda Türkiye'ye her türlü yatırımı yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
Voser, Shell'in stratejilerinin paylaşıldığı basın toplantısında AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Shell'in Türkiye'yi birçok açıdan önemli bulduğunu ifade etti. Dağıtım alanında Türkiye'de Turcas ortaklığından duydukları memnuniyeti dile getiren Voser, geçen yıl ciddi bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi. Voser, ''Bu nedenle gerekli olduğunda Türkiye'ye hertürlü yatırımı yapmaya devam edeceğiz'' dedi.
Türkiye'nin boru hatları dolayısıyla da önemli bir ülke olduğuna dikkati çeken Voser, ''Dolayısıyla biz bütün açılardan değerlendiriyoruz. Türkiye'nin bundan sonraki büyümede büyük kararlıkla ve güvenle bir yaklaşım izlediğini görüyoruz. Bu yüzden Türkiye yatırım açısından dikkat çekici bir ülke'' diye konuştu.
Türkiye'deki ortaklıklarıyla çok başarılı bir operasyon yürüttüklerini ve Shell markasını sürekli takip ettiklerini anlatan Voser, müşterilerin Shell'e güvendiğini ifade etti.
Akayaryakıt piyasasında bayilik sistemine ilişkin son düzenlemeler konusunda Voser, Shell'in çok güçlü bir marka değeri olduğunu, böyle bir durumu yönetebileceğini söyledi. Voser, '' Çok güçlü ve çeşitlendirilmiş ürünlere sahibiz. Türkiye pazarında rekabete varız ve kendimize güveniyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa ve Türkiye'de dizel yakıtların kullanımındaki artış konusunda Voser, LPG ve dizelin dikkat çekici ulaşım çözümleri olduğunu, ancak Türkiye'nin bu yakıtların büyük bölümünü ithal etmesinin sorun teşkil ettiğini anımsattı.
Bioyakıtların düşük karbon salınımları açısından gelecekte Türkiye pazarı için iyi bir alternatif ve rekabet aracı olabileceğini anlatan Voser, Türkiye'nin Irak ve Hazar bölgesine yakınlığı nedeniyle doğalgaz açısından şanslı bir ülke olduğunu, LPG'nin yanı sıra araçlara CNG'nin de (sıkıştırılmış doğalgaz) yeni bir yakıt alternatifi olabileceğini belirtti.
Elektrikli araçlar konusuna da değinen Voser, 2050'de dünyadaki araç parkının yüzde 40'ının elektrikli olacağını tahmin ettiklerini, fakat bununla birlikte hidrojen pili, solar pille çalışan farklı motorlu araçların da geliştirileceğini öngördüklerini bildirdi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:20)