E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği yüzleri güldürürken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aktif ve pasif işgücü programlarıyla 5 milyon kişinin kapısını çaldı. Programlara katılanların yüzde 80'i iş sahibi oldu. Kuruma kayıtlı olup da 12 aydan uzun süreli iş arayanlar için de özel çalışma başlatıldı. İŞKUR, kapsamda olanlara en yakın hizmet birimine başvurarak kayıtlarını güncellemelerini isterken, sosyal yardım aileler içinde çalışabilecek durumda olanlara da hem eğitim hem iş teklifi yapıyor. Yıl sonuna kadar bir yılı aşkın süredir evde iş bekleyen tek bir vatandaş kalmayacak.
4 AYDA 1 MİLYON
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yılın ilk dört ayında 1 milyon istihdam yaratıldığını belirterek, hedefe ulaşmada sorun olmadığını söyledi. İŞKUR da hem kamu hem özel sektör aracılığıyla seferberliğe destek vermeyi sürdürürken, hedef politikalarını da ihtiyaçlara göre güncelliyor. İşsizlere yönelik hizmetlerin daha etkin, verimli ve dinamik hale getirilmesi için kurumun aktif kayıtları da güncellendi. "Her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak" ilkesiyle iş ve meslek danışmanları tarafından kayıtlı işsizlerle daha etkin ve sık irtibat kuruluyor. 12 aydan daha uzun süreli işsiz olan kişilerin İŞKUR ile daha sık irtibata geçmesi sağlanarak, bu hedef kitleye yönelik yeni politikalar devreye konuluyor, hizmetler çeşitleniyor.
KAYITLAR GÜNCELLENDİ
Türkiye genelinde imzalanan protokollerle iş arayanlar kuruma gelmeden 100'e yakın noktadan hizmet alabiliyor. İŞKUR, sosyal yardım alanlar arasında belirlenen 'çalışılabilirlik' kriterlerine sahip kişilerin kaydını alarak en uygun işin bulunmasını sağlıyor. Sosyal yardım alanlar kurum kanalı ile işe yerleştirildikten sonra sosyal yardım hemen kesilmiyor. Sosyal yardım alanlar, işe yerleştirildikten sonra brüt asgari ücretin üçte biri kadar sosyal yardım almaya devam ediyor. Arz-talebin birleştirilmesi için artık yerel aktörler de devreye giriyor. İşini kurmak isteyen gençlere de danışmanlık hizmeti veriliyor. İş arayıp bulmada özel takip sistemi kuruluyor.
HER EVDEN BİR KİŞİYE İŞ İMKÂNI
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Kurulu'nca destek sağlanan ailelerde çalışacak durumda olanlar sosyal yardım sistemi üzerinden İŞKUR'a kaydediliyor. Sistemle her evden bir kişiye istihdam yaratılması sağlanırken, kurum bu listedekileri mesleki eğitim veya diğer aktif işgücü programlarına tabi tutuyor. Eğitimlerin ardından da üç iş teklifinde bulunuluyor. Bu üç iş teklifini de kabul etmeyenlerin aldığı nakdi düzenli sosyal yardımlar 1 yıl süreyle kesiliyor. Sabah
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Türkiye'de işsizliğin bitirilmesi imkansızdır. geçici bir süre için azaltılabilir ama bunların hepsi gelip geçici maalesef. üretim ekonomisi yok. Sanayi yok. domatesle olmayacaktır bu işler. sürekli olarak dış devletlerin yardımlarıyla geçiniyoruz. Allah yardımlarını esirgemesin yoksa durum iyi değil
evet 1 dolarda 1tl olacaktı.....
BU ÜLKENİN İŞÇİ İTHALATINA DAYALI KAZANÇLARINA VE BUNU AMAÇ EDİNMESİNE SON VERİP GERCEK EKONOMİYE İÇ ÜRETİM VE PAZARLAMAYA DÖNMESİ GEREK
ULENN YILLARCA YURTDIŞINDA CALIŞIP ÜLKEME DÖVİZ KAZANDIRIYORUM DİYE DÜŞÜNÜRKEN SONRASINDA ANLADIMKİ YURTDIŞI ÇALIŞANLARI SİYASİ EKONOMİ YÖNETİMİNE ÇALIŞIYOR ÜLKE EKNOMİSİNE İSE 5 KURUŞ FAYDA SAĞLAMIYORMUŞ.ÇÜNKİ EKONOMİ DIŞI PARA AKIŞI
15 Yıldan beri AKP iktidarda. Gençlerde işsizlık oranı 0/023 geçti. Bu yönetimle Türkiye her geçen gün daha fazla işsiz,daha fazla anarşi ve terör le karşılaşır.
..önce sermaye birikimi olmalı,sonra çağın ve teknolojinin belirlediği üretim şeklini algılamalı,yoksa her öğretimin piyasası olmaz.anlayana!!
once uretim ve pazarlama sistemi olmalı sonra köpru yol hızmetı...yoksa koprulerın demırleri paslanmaya başladı
BU ÜLKEDE EKONOMİ VE SİYASET AKABİNDE ÇARKLAR BAZ ALINDIĞINDA DİŞLİSİ OLAN KURUMLAR PARA ÜZERİNE DEĞİLDE İŞ GÜÇÜ VE ÜRETİME ODAKLANIRSA ÇOK DAHA OLUMLLU OLUR.ÖNCE GÜVENMESİNİ ÖĞRENİN VATANDAŞA.SONRASINDA BİRİLERİNİN KENDİNE CEKİDÜZEN VERMESİ GEREK.SACMALIKLARIN ÜLKESİ
İŞVEREN.....SSK.VE İŞÇİ BULMA KURUMU ARASINDA İŞSİZLİK VE İŞ KONULARINDA KORDİNE KURULMALI SİSTEM HALİNE GETİRİLMELİ VE İŞSİZ KESİM İSE HABERDAR EDİLMELİ.BUNA YURTDIŞI DAHİL EDİLMELİ.AKABİNDE DENETİM MEKANIZMASI DA GENİŞLETİLMEİ
10 aydır işsizim kimse kapımı çalmadı benim
..şirketin .. kampanyası için aranıyorda vatandaş.neden işçi bulma kurumları ile ssk arasında kordine oluşturulup iş için vatandaş aranmıyor?
çalışan kesimin işden ayrılması ,iş veren tarafından ssk primlerinin fes edilmesi ile birlikde neden işsizlik kurumunda kaydı başlamıyor?işci kesim mecburmu her seferinde kayıt yaptırmaya..işçi bulma kurumuna?
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:15)