E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye ile Rusya arasındaki doğalgaz merkezi projesiyle ilgili görüşmeler sürerken Gazprom kaynaklı "Yönetim konusunda anlaşmazlık çıktığı" şeklindeki haberlere yalanlama geldi. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, iddiaları yalanladı.
İletişim Başkanlığı’nın resmi sitesinde yapılan kısa açıklamaya göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’de gaz merkezi kurulmasına ilişkin görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.
Türkiye’deki deprem nedeniyle müzakerelere kısa bir ara verildiğini kaydeden Bayraktar, şu anda Rusya ve Türkiye’nin konuyla ilgili görüşmelere devam ettiğini bildirdi.
"Başka bir platforma ihtiyacımız var mı"
Bununla birlikte AFP’nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciye konuşan Bayraktar, Rusya ile bir gaz değişim platformu kurulmasına ilişkin Türkiye’nin ilgisini ilk kez sorgulama yoluna gitti.
AFP'nin bildirdiğine göre Bayraktar, “Herkes iyi çalışan bir gaz ve elektrik platformumuzun farkında değil gibi görünüyor. Gerçekten başka bir platforma ihtiyacımız var mı?” sorusunu yöneltti ve "Biz Bulgaristan'a, Macaristan'a gaz satıyoruz. Türkiye zaten gaz konusunda güvenilir bir transit ülke.” dedi.
Türkiye’nin enerji tedariklerini çeşitlendirmek amacıyla çalıştığını ve bu konuda on farklı ülke ile görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Bayraktar, özellikle Cezayir ve Katar, yakında da İsrail ile görüşmelerin olacağı mesajını verdi.
Putin’in Türkiye’ye yaptığı öneri, Rus gazı ve petrolüne olan bağımlılığı düşürmeye çalışan Batı ülkeleri tarafından soğuk karşılanmıştı.
Türkiye’de bir gaz merkezi kurulması askıya mı alındı?
Rus şirketi Gazprom kaynaklarına atıfta bulunularak çıkan haberlerde, Rus yakıtının Avrupa'ya tedariki için Türkiye’de bir gaz merkezi kurulmasının askıya alındığı bildirilmiş ve bunun nedeni tesisi tam olarak kimin yöneteceği konusundaki anlaşmazlık olduğu kaydedilmişti.
Putin Ekim 2022’de teklif etmişti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi üzerinden bağlanan Kuzey Akım boru hattının patlamalarla zarar görmesinin ardından Ekim 2022'de Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulmasını teklif etmişti.
Projeye yakın bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada Moskova ve Ankara'nın "kontrol" konusunda görüş ayrılığı yaşadığını ifade etti.
Kaynak, "Merkezin kimin yönetiminde olması gerektiği konusunda çekişme var" dedi.
İletişim Bakanlığı, Reuters'ın haberini yalanladı.
Moskova mevcut olarak Türkiye'ye Karadeniz'den geçen MaviAkım ve TürkAkım boru hatlarıyla doğalgaz sağlıyor.
Soçi’de gaz konusu ele alındı
Rusya ve Türkiye Devlet Başkanları 4 Eylül'de Soçi'de yaptıkları toplantıda gaz konusunu ele almıştı.
Putin Rusya'nın Türkiye'ye doğal gaz ihracatının sekiz ayda 10 milyar metreküpü aştığını söylemişti.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Moskova ve Kiev arasında “denge” politikası gözeten Ankara, iki ülke arasında arabulucu rolü üstlenmek istiyor. (euronews)
Miller: Türkiye’deki gaz merkezi için çalışmaya hazırız
Türkiye'deki gaz merkezi Rusya'ya ne fayda sağlayacak
Kremlin: Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması gecikebilir
Novak’tan Türkiye’de gaz merkezi açıklaması
'Gaz merkezi' sanayicileri heyecanlandırdı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
yine gak guk diye gaz çıkarmaya başladıklarına göre seçim yakın.
Gaz şirket hisseleri taban
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:48)