E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasına, söz konusu birliğin iki baskın üyesi Rusya ve Çin olumlu yaklaştı.
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Savunma Komitesi üyesi Aleksey Puşkov, Sputnik Türkiye'nin haberine göre Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle ilgili şöyle dedi:
“Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİO) üyeliği Erdoğan için mantıklı bir adım olurdu. ŞİÖ, AB’den farklı, onun yerine geçemez. Fakat AB’den farklı olarak ŞİÖ üyeleri tamamen egemen.”
ÇİN DE SICAK BAKIYOR
Rusya'nın ardından Çin de Türkiye'nin üyeliğine ilişkin olumlu bir açıklamada bulundu.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ŞİÖ'ye dair açıklamaları konusunda, "Türkiye'nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusuna büyük önem veriyoruz" ifadesini kullandı.
AA'nın haberine göre, Gıng olağan basın toplantısında, "Avrasya'da önemli bir ülke" olarak tanımladığı Türkiye'nin, ŞİÖ'nün de önemli bir diyalog ortağı olduğunu söyledi.
Gıng, "ŞİÖ'nün diğer üyeleriyle ve kurumun yasal çerçevesinde üyelerin tamamının görüş birliği temelinde bu işi ciddi bir şekilde değerlendirmeyi istiyoruz" diye ekledi.
ERDOĞAN’DAN ‘ŞANGHAY BEŞLİSİ’ ÇIKIŞI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semerkant’tan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Mesele şu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. ‘Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği’ dememeli. Benim kanaatim bu. Yani, bazıları eleştiriyor olabilir ama ben de kendi kanaatimi söylüyorum. Mesela, ‘Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?’ diyorum. Temenni ederim ki orada olumlu bir gelişme olması halinde, yani Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içerisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum” demişti.
HİNDİSTAN VE PAKİSTAN'IN ÜYELİK SÜRECİ SENEYE TAMAMLANIYOR
Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın, 1996'da oluşturduğu Şanghay Beşlisi, 2001'de Özbekistan'ın da katılımıyla Şanghay İşbirliği Örgütü'ne dönüştürülmüştü. ŞİÖ'de Hindistan, Afganistan, İran, Moğolistan, Pakistan gözlemci ülke olarak yer alırken;Türkiye, Belarus ve Sri Lanka da diyalog ortağı konumunda bulunuyor. Üyelik başvuruları kabul edilen gözlemci ülkelerden Hindistan ve Pakistan'ın örgüte katılım sürecinin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor.
Türkiye Şanghay 5'lisine girebilir mi
Erdoğan: Şanghay beşlisi bizi rahatlatır
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
selamlar.45 yildir avrupadayim bize olumsuz bakiyorlar.ve sevmiyorlar biz kendi bolgemizde soz sahibi olmak istiyorsak.shangaya girmeliyiz.avrupa birligi bizleri daima asagiliyor.ALLAHA emanet olun saygilar
hoş geldin parası var mı varsa ne kadar
Şangay dolar gönderecekse neden olmasın yeter ki şu 500 milyar dolar borç bir şekilde çevrilsin duvara yanaştık
Avrupa bankaları herhangi bir lokal bankanın sendikasyonunu kesse ertesi gün dolar 5 TL
Lübnanla oturup işbirliği örgütü kurulsa Akdeniz Sİnek İkilisi Örgütü gibi birşey kafamız rahat olur
öyle anlaşılıyor ki bazıları hala AB nin öneminin farkında değil, AB yi yalnızca bir ekonomi topluluğu olarak görmek yanılğıdır, AB aynı zamanda Atatürk ün işaret ettiği muassır medeniyetler kavramını da içinde barındıran bir medeniyetler bütünüdür, zira pakistan ve afganistan ın içinde yer aldığı ne olduğu belirsiz bir örgüt değil...
aynen...işte bu kadar yeter artık yav...hiçmi onur kalmadı bizde...şeytan görsün yüzlerini
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:55)