E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürkiye piyasalarında yukarı yönlü sert düzeltme ---

Türkiye piyasalarında yukarı yönlü sert düzeltme

Türkiye piyasalarında yukarı yönlü sert düzeltme
14 Haziran 2016 - 10:00 borsagundem.com

İş Yatırım, İngiltere'nin Avrupa'da kalmaya evet demesi durumunda küresel piyasalara paralel Türkiye piyasalarında da yukarı yönlü sert bir düzeltmenin yaşanabileceğini belirtti.

Dünya piyasalarındaki satış dalgası derinleşiyor. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkması ihtimalinin güçlendiğini gösteren anketler Pazartesi günü piyasalarda panik satışlara yol açtı. Haziran ayına 1.47 seviyesinde başlayan pound dün 1.415 seviyesini zorlarken dünya borsaları sert bir şekilde geriledi.
Küresel risk iştahına duyarlı Türkiye piyasaları dün uzun zamandır ilk kez dünyadan olumlu ayrıştı. Gelişmekte olan ülke borsaları dün %1,7 değer kaybederken MSCI Türkiye günü neredeyse yatay kapattı. Türk lirası dolara karşı %0,3 değer kazancı ile en iyi performans gösteren piyasalar arasında yer aldı.
Asya piyasaları ve Avrupa vadelilerindeki satışlara paralel Borsa İstanbul’da bu sabah hafif satıcılı (-%0,3) bir açılış bekliyoruz. Ancak dün kapanışa doğru gelen alımlar beklediğimizden daha güçlü bir piyasaya işaret ediyor.
ICM, ORB gibi kamuoyu şirketlerinin yayınladığı anketler Brexit ihtimalinin 5 puan öne geçtiğini göstererek piyasaları sallıyor. Ancak kitlelerin fazileti argümanı doğru çıkar ve yayınlanan anketlere rağmen İngiltere 23 Haziran halk oylamasında Avrupa birliğinde kalmaya karar verirse küresel risk iştahındaki iyileşmeye paralel Türkiye piyasalarında da yukarı yönlü sert bir düzeltme görebiliriz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 14.06.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)