E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, Kıbrıs atağına hazırlanıyor---

Türkiye, Kıbrıs atağına hazırlanıyor

Türkiye, Kıbrıs atağına hazırlanıyor
04 Aralık 2014 - 06:10 borsagundem.com

AB Bakanı Bozkır, Başbakan davutoğlu'nun Atina ziyareti öncesi KKTC'de AB'de atılacak adımlar konusunda temaslarda bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarınki Atina ziyaretine öncesinde KKTC’ye ziyarette bulunarak, AB çerçevesinde atılacak ortak adımlar konusunda temaslarda bulundu.

Ömer Bilge'nin Hürriyet'teki haberine göre Bozkır, İtalya ve İngiltere başbakanları, Litvanya cumhurbaşkanı ve AB’den 3 komiserin de Ankara’ya geleceğine dikkat çekti. Bozkır başkent Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinde “AB ülkeleri ile birçok temasımızın olacağı yoğun bir takvime giriyoruz. Kıbrıs müzakere süreci ve Türkiye’nin AB müzakere sürecindeki son durumumuzu gözden geçirmek ve atacağımız ortak adımları saptamak üzere adaya geldim” dedi.

BARBAROS KALACAK

Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türklerin haklarını dikkate almayarak doğal kaynaklarla ilgili çalışmaları sürdürmesinin, hem haklılık ilkesine, hem de uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Bozkır, KKTC’nin talebi devam ettiği sürece Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin doğu Akdeniz’de araştırmalara devam edeceğini söyledi. Bozkır, fasıl açmak için Kıbrıs müzakere süreci unsurların Türkiye’nin AB müzakere sürecine aktarılmasını 8 yıldır kabul etmediklerini vurguladı. AB Bakanı, “Biz bütün fasılları açtık, 14’ünü tamamladık. 17 başlık Kıbrıs başta olmak üzere siyasi nedenlerle bloke ediliyor. Açarlarsa memnun oluruz, açmazlarsa biz yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)