E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​‘Türkiye, İran için kristal küre’---

​‘Türkiye, İran için kristal küre’

​‘Türkiye, İran için kristal küre’
19 Ekim 2015 - 06:11 borsagundem.com

Ambargo sonrası Türkiye-İran ekonomik ilişkileri masaya yatırıldı

Sektörel uzmanlık kaynakları firması Expertera, ekonomik ambargo sonrası İran’daki yatırım fırsatlarını masaya yatıran bir panel düzenledi.

Panelde, ekonomik ambargo kalkınca İran’ın 80 milyonluk nüfusu ve kişi başı 5000 dolarlık geliri ile global ekonomiyle hızla entegre olacağı, Türkiye’nin de geniş bir ürün yelpazesiyle İran için önemli ticaret ortağı haline geleceği ifade edildi. Türkiye’nin, İran’ın gelecek 10 yılı için kristal bir küre olduğu görüşünün gündeme geldiği panelde, global ekonomi ile entegrasyon sürecinde Türkiye’nin bu alandaki tecrübesinin önemi vurgulaendı. Expertera yönetici ortağı Alp Sezginsoy, “Kurumsal bir firmanın İran’a doğru şekilde girmesi demek 20 yılını kurtarması demek olabilir. Ambargonun kalkmasıyla İran’da yatırım ve işbirlikleri düşünenler için bankacılık, kambiyo rejimi gibi hukuki altyapılarının uluslararası zemine oturması önemli konular” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)