E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in CEO'su Sergey Çemezov, Rusya’nın Türkiye’nin S-500 projesinde ortak olmaya yönelik isteğini memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Ülkelerimiz, bu alanda teknolojik işbirliği geliştirebilecek yetkinliğe sahip" dedi. Çemezov ayrıca Rusya’nın Türkiye’nin savunma sanayiini desteklemeye hazır olduğunu da vurguladı.
Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü, Natsionalnaya Oborona Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İgor Korotçenko, Sputnik’e verdiği demeçte Türkiye’nin şüphesiz bu projeye ilgi gösterdiğini, zira Rus askeri teknolojilerin ABD’nin teknolojilerine göre daha önde olduğunu belirtti.
Korotçenko, “Rusya hava ve füze savunma sistemleri alanında dünyada bir numaralı lider konumunda. Türkiye ise Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan şahsında askeri potansiyelini teknolojik bağlamda güçlendirmeye çabalıyor. Ankara, Rusya’nın bu tür silahların üretiminde daha üst kademede yer aldığının farkında ve Türk havacılık ve uzay sanayiinin gelişmesi için gerekli teknolojilere sahip olabileceği Rusya ile bir işbirliğinin kendisine neler kazandıracağını anlıyor” diye konuştu.
'S-500 HEDEFİNE AŞAMALAR HALİNDE İLERLENEBİLİR'
İşbirliğinin özelliklerini ortaya koyan ve Türkiye için büyük önemine değinen Korotçenko, şöyle konuştu:
“S-500’lerin ihracata yönelik sürümünün Rusya ile birlikte geliştirilmesi yönündeki teklif şüphesiz her yönüyle Türkiye için ilgi çekici ve cazip. Bu konuda tek sınırlayıcı unsur, Türk havacılık ve uzay sanayiinin sahip olduğu imkânlar olabilir. Sektör bu tür teknolojilere karşı duyarlı olmalı, ilgili teknolojik düzeyde bulunmalı, eşit ve ilgili bir ortak olarak bu sistemlere katkıda bulunmaya istekli olmalı. Şu an itibarıyla bir takım zorluklar mevcut ve Türkiye, Rusya ile eşit düzeyde S-500’leri üretmeye teknik açıdan hazır değil, fakat bu zorluklar aşılabilecek türden. Bu hedefe aşamalar halinde ilerlenebilir, Rusya’nın yardıysa süreci hızlandırabilir. Moskova, Türkiye’nin kendi savunma sanayii sektörünü geliştirme arzusunu destekleyecek. Ve o zaman iş sadece görüşmelere ve kontratlara kalacak”.
'S-500 İŞBİRLİĞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR OLAY OLACAK'
Türkiye ve Rusya’nın S-500’ler konusundaki olası anlaşmasına karşı üçüncü tarafların nasıl bir tutum izleyeceği konusuna da değinen Korotçenko, bu anlaşmada sadece iki tarafın önemli olduğunu vurguladı:
“Rusya ve Türkiye’nin S-500’lerin üretimindeki işbirliği hem silah üretiminde, hem de ikili temaslar bakımından görülmemiş bir olay olacak ve denizaşırı ‘ortakların’ da kafalarını kurcalayacak. Fakat bu, olası kontratın taraflarından hiç birini etkilememeli. Cumhurbaşkanı Erdoğan çoktandır kendini bağımsız bir siyasi oyuncu olarak ortaya koydu, bu nedenle ABD’nin tehditlerinin kendilerine bile herhangi bir yararı olmaz.” (Sputnik)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
KOMŞUMUZ RUSYA İLE ASKERİ TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK LEHİMİZE OLACAK İSRAİL SEVİCİ İŞGALCİ TÖRERİST AMERİKA ÜLKEMİZİ YILLARCA RUSYAYA KARŞI KIŞKIRTTI JANDARMALIK YATIRDI HERDEDİĞİNİ YAPMAYINCA BİZİ ARKAMIZDAN HANÇERLEDİ .PARASINI ÖDEDİĞİMİZ SİLAHLARI TESLİM ETMEDİ PARAMIZI MALIMIZI GASPETTİ HIRSIZ AMERİKA
İşte bu. ABD'nin vermediği her şey Türkiye'nin hayrına olmuştur, F-35 vermemesi de hayrına olacaktır.
Evanjelist ABD, NATO üyesi Türkiyeye parasıyla vermediği silahları sınırda savaştığı kanlı katil eşkıyaya hibe ediyor, ülke kurduruyor. F-35 ile İrana karşı bekçiliğini yaptırıyor. Adamın gözünde fiyatın buymuş! Büyük bir devalüasyondan sonra Türkiye kambiyo yasasını değiştirip dövizi yasaklasın. Gümrük Birliğinin artık yararı yok, zararı var (Doğu Avrupa üye oldu, Japonya AB ile serbest ticaret anlaşması imzaladı). Büyük bir kemer sıkma programı başlamalı, borç verenlerle masaya oturmalı, vade uzatılmalı. Mülteci sorunu, Avrupa Bankalarının alacakları, güvenlik, silahlanma söz konusu olunca Avrupa insaflı olmak zorunda yoksa her şey daha beter olacak.
Yazdıkların tam bir komedi.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:46)