E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye için kırılganlık riski!---

Türkiye için kırılganlık riski!

Türkiye için kırılganlık riski!
24 Eylül 2013 - 13:57 borsagundem.com

Standard & Poor's Avrupa Başekonomisti Jean Michelle Six, TCMB'nin enflasyon ve büyüme arasında bir ikilemle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Avrupa Başekonomisti Jean Michel Six, CNBC-e özel yayınına katıldı. Six, "Dış finansmana bağımlılık Türkiye için kırılganlık yaratıyor" dedi. "Uluslararası sermayenin gelişmekte olan piyasalardan tekrar gelişmiş piyasalara aktarılmasını öngörüyoruz" diyen Six, "Bu bir öngörü. Şimdi likiditelerin yeniden bir manada evine dönmekte olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, Türkiye, Güney Afrika gibi ülkeler daha az dışa bağımlı hale gelecek ve bu uzun dönemli olarak dışa bağımlılığı azaltmak bu ülkelerin hedefi olmalı" şeklinde konuştu.
MERKEZ İKİLEMDE!
S&P analisti Jean Michael Six, Başçı'nın açıklamalarını değerlendirdi. Analiste göre, Merkez Bankası bir ikilemle karşı karşıya.
S&P'nin bugün Türkiye'deki toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan analisti Jean Michael Six,  TCMB'nin enflasyon ve büyüme arasında bir ikilemle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.
Merkez Bankası politikalarının likiditeyi de koruduğunu kaydeden Six, kısmen başarılı olunduğunu belirtti. "Merkez'den verilen mesajlar ilk başta kafa karıştırıcı olarak görülmüştü" diyen S&P analisti ek olarak FED'den bu yana euronun güçlendiğini, bunun da AB için iyi olmadığını belirtti.
"MERKEZ'İN KARARINI DOĞRU BULUYORUM"
"Merkez Bankası'nın TL'yi koruma kararını doğru karşılıyorum" diyen Six, "TL çok ciddi enflasyon riskiyle karşı karşıya. Bence Fed'in kararı Türkiye'ye kısa dönemli olarak nefes aldırdı. Bu karar piyasalara biraz zaman kazandırdı" dedi.
"Bence merkez bankaları için çok zor bir zamandan geçiyoruz çünkü piyasalar çok hassas" diyen Six, "İnişler çıkışlar oluyor. Her söz etkiliyor piyasaları. Bence TCMB bakımından biraz mesajlarda karışıklık olmuş olabilir" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .24 Eylül 2013 17:56

    ÜRETMEYEN ULKE EKONOMİSİ, SADECE ANA GELIRI VERGILE ROLAN EKONOMI KIRILGANDIR UNİVE DE HOCAMIZ DERDİ.. ÇUNKU, ÜRETİM ANGARYA İSE, HER BİŞE İTHAL İSE SEN BİR DALGALANMADA ZAM YAPARSIN OTAMATIK KAR ZAMMI DEIL MALIYET ZAMMI, SONRASINDA TUKETIM YOK İHRACAT YOK... EKONOMIN OTAMATIK MAN DEVALUASYON YAŞAR.. BUDA BAŞKA KIRILGANLIK İŞTE