E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Geri Kabul Anlaşması'nı askıya aldı---

Türkiye Geri Kabul Anlaşması'nı askıya aldı

Türkiye Geri Kabul Anlaşması'nı askıya aldı
05 Haziran 2016 - 07:56 borsagundem.com

Türkiye, 1 Haziran'da yürürlüğe girdiği belirtilen Geri Kabul Anlaşması'nı askıya aldığını AB'ye bildirdi.

Türkiye, 1 Haziran’da yürürlüğe girdiği açıklanan Geri Kabul Anlaşması’nı, “Vize Serbestisi Diyalogu sonuca ulaşmadığı” gerekçesiyle, “idari tedbir” koyarak uygulamaya almadı.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan ve 2014 yılında TBMM’de kabul edilen anlaşmanın 1 Haziran 2016 itibarıyla yürürlüğe girmesi kararı alınmıştı.

AB "TERÖRLE MÜCADELE YASASINI DEĞİŞTİRİN" DEMİŞTİ
Anlaşma, Danimarka ve İrlanda dışındaki tüm AB ülkelerine, Türkiye rotasını kullanarak kaçak giriş yapan üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye iade edilmesini öngörüyor.

Ancak AB’nin “Vize Serbestisi” konusunda yaptığı, “Terör yasalarını değiştirin” baskısının ardından, serbest dolaşım konusunda karar almaması, Ankara’nın da birliğe yaptırım uygulaması ile sonuçlandı.

"AB ÖDEVLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ"
Türkiye, AB Komisyonu’nun hafta başında, “1 Haziran itibarıyla tam olarak uygulanmaya başlanacağını” duyurduğu Geri Kabul Anlaşması’nı, “AB’nin anlaşmadan doğan ödevlerini yerine getirmediği” gerekçesiyle idari tedbir hakkını kullanarak dondurdu.

KARAR AB’YE iLETiLDi
Bu durum Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik’in Avrupa Komisyonu 1'inci Başkan Yardımcısı Timmermans ile Antalya’da gerçekleştirdiği görüşmelerde de AB tarafına iletildi.

BİRLİKTE UYGULANMALI
Konuyla ilgili Akşam Gazetesi'ne bilgi veren çok üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı kaynağı, anlaşmanın 1 Haziran itibarıyla uygulanmaya başlanmayacağı kararının AB tarafından anlayışla karşılandığını ifade ederken, “Normal şartlarda Geri Kabul Anlaşması’nın 1 Haziran’da uygulamaya girmesi ve Temmuz ayında da Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisinin başlaması öngörülüyordu. Türkiye olarak, ikisinin birlikte uygulanmaya başlanmasının daha uygun olduğuna karar verdik” değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musa"06 Haziran 2016 12:51

    herkes olaya tek taraflı bakıyor. sadece şunu diyorum türkiye ab'ye verdiği sözleri tutsaydı çoktaaan AB üyesi idi. ama bizimkiler sırf içerde rantı kaybetemek için kıvırdıkça kıvırıyor.

  • Bika06 Haziran 2016 05:38

    3 milyon Suriyeli için şu kadar para harcadık diyen bundan sonra çıkmaz, çıksada takan çıkmaz.Vatandaşın vergisine kuvvet.

  • alp05 Haziran 2016 23:54

    tamam...işte ne güzel...kaypaklığı onlar anlasın..pislikler

  • kenan05 Haziran 2016 21:15

    Avrupa her seferinde bizi kandırıyor, amaçları zaten bizi almamak ama ne varki bizimkiler anlamıyor,yada anlamak istemiyor, onlar bizim bir yerlerimize sopa soktukça, bizler hala keriz gibi çiçek uzatmaya devam ediyoruz.

  • Abuzziya05 Haziran 2016 21:08

    Danışık dövüş Komplo teorilerini yazdırıyorsunuz, uygulamada çazgirleşip halkın gözünü boyuyorsunuz. Turgay gülerin kitabında yazıyor, Ayasofyayı kilise yapmadıktan sonra almayacağız demişler daha ne bekliyorsunuz. Bizleri yemeyin tahta kaşıkla.

  • emin guney05 Haziran 2016 18:18

    kimbiler kapalı kapılar arkasında ne sözler verirler, milleti de bu şekilde uyutmaya kalkarlar.

  • dc05 Haziran 2016 18:15

    imf kapılarında clintonun karşısında 1 milyar dolar için el pençe duran hükümet başkanı zamanında sen doğmamıştın galiba yada doğdun masallar dinliyordun o yaşlarda

  • dc05 Haziran 2016 18:11

    liseli ergenler yorum yapmış yine

  • egemen05 Haziran 2016 17:06

    güçlendikçe dahada dik durmaya başlıyoruz

  • kaan05 Haziran 2016 16:06

    sımdı acık kapıları surıyelıler afganlar pakıstanlılar gıtsınler !!

  • temel05 Haziran 2016 14:13

    allaha sükürki 5 cente muhtac degiliz.

  • Ayla05 Haziran 2016 14:06

    Şimdi kandıranlar listesine AB de eklenmiş oldu,. Durmak yok kandırılmaya devam.

  • masal05 Haziran 2016 10:26

    türkiye bu kadar borçla kendi başına sinemaya bile gidemez ne karar alması