E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak için New York’a gelen Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u Türkevi’nde bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sergilediği sistematik saldırılar, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
"Eurofighter’ı kısa süre içinde Türkiye’de görebiliriz”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesinin ardından Ankara kulisleri de hareketlendi. Ankara’nın Berlin’i bir süredir Eurofighter satışı konusunda ikna etmeye çalıştığı bilinirken, Avrupalı imalatçı Airbus’tan gelen açıklamada ihtimalleri güçlendiriyor.
Ekonomim'de yer alan habere göre, Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward, bir gazeteciye verdiği demeçte “Politik olarak sorunların aşılması için Airbus bu çalışmalara büyük destek veriyor. Eurofighter’ı kısa süre içinde Türkiye’de görebiliriz” açıklamasında bulundu.
"Türkiye’nin hava gücünü arttırması gerekiyor"
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, komşu Yunanistan karşısında Türkiye’nin hava gücünü arttırması gerektiğine işaret ederek, Yunanistan’ın hava gücü açısından atılım içerisinde olduğunu söyledi.
F-16 Blok-70’in teslimatında genellikle gecikmeler yaşandığını belirten Karakuş, “Türkiye’den önce Blok 70 alabilmek için 150 uçaklık anlaşma yapılmış başka ülkeler var. Gözüküyor ki belirli bir zaman alacak. Bugünkü dünya ortamı göz önüne alındığında Türkiye’nin silahlı kuvvetlerinin, hava kuvvetlerinin güçlü olması lazım. Türkiye bir yerde KAAN’ı geliştirme ve devreye sokmaya çalışıyor ancak o konuda da ABD ile bazı sorunlarımız var. Kongreden geçmesi gereken motor sorunu var. Biz KAAN için 100 civarında motor istiyoruz. Ayrıca HÜRJET uçaklarının motorunun da ABD’de kongreden geçmesi gerekiyor” dedi.
"Türkiye ihtiyacını Eurofighter ile giderecek"
Karakuş, F-16’ların bedelinin 23 milyar dolar olduğunu anımsatarak, Türkiye’nin kısa zamanda devreye sokabileceği bir savaş uçağına ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın Eurofighter tarafından giderilebileceğini söyledi.
Karakuş, “Eurofighter iyi bir uçak. Meteor füzeleri atabiliyor. Rafale uçaklarının attığı füzenin aynısını atabiliyor. Bunun yanı sıra dönüş yeteneği yüksek, performansı yüksek. Birçok yönüyle Türkiye’nin ihtiyacını karşılar. 20 uçağın kısa zamanda Türkiye’ye teslimi söz konusu olabilecek. Türkiye, 20 uçağın alımıyla ilgili anlaşmayı yaptığında 20 uçağın daha üretim çalışması başlayacak. Esas engel hep Almanya oldu. Scholz’un ikna olduğu görünümü söz konusu” diye konuştu. Karakuş, Türkiye’nin 1 yıl içinde önce 20 daha sonra 40’a tamamlayacak şekilde Eurofighter alabileceğini belirtti. Öte yandan Türkiye’nin 20 adet Eurofighter uçağı için Almanya ile yaklaşık 5,6 milyar dolar değerinde bir anlaşmaya varmaya çalıştığı öne sürülüyor.
Bakan Güler'den kritik Eurofighter ve F-16 açıklaması
F-16 tedarikinde sona yaklaşılırken sıra Eurofighter'da
Eurofighter krizi Scholz hükümetini böldü
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ABD HAVA KUVVETLERİNİN 3600 UÇAĞI VARSA 1/4 NÜFUSLARA ORANLARSAK HER AN SAVAŞA HAZIR 900 ADET JET MOTORLU SAVAŞ UÇAĞIMIZ OLMALIDIR 100 UÇAK YETERSİZ KALIR
Hani 5.nesil savas ucagi yapiyorduk.havamizdan gecilmiyordu.o da mi yalandi.
Besinci nesil degil , turkiye gazetesi 6 yil once 7.nesil 2028 de göklerde yazmisti. 24 yildir borsada kuruslarda.....
hava gücü önemini gördük. ABD ingiltere almanya hava gücü savaşlarını hep yaptı. uçaklar gelişmiş uçaklar avantajını kullandı. rusya nato uçak sayısına eşit uçak yapamayacağı için onlarda s..sistem s300-s400gibi hava savunma sistemini yaptı. gelecek uçak ve roket saldırıları için ... böylece her devlet kendine özel sistem geliştirdi. abd f35 le rile uçan kale kumanda rusya uçakları ise hızlı özel uçaklar avcı uçak düşüren hızlı uçaklar yaptı. roketlerde öyle Türkiye bu işlerde çok geri kaldı. Tank altay halaçıkartamadık. siyaset bazı şeylerden arınmalı hak eden üretip sistemleri oluşturmalı. ona buna tank fabrıkası satmak üretimin gerçekleşmemesi olabilir. Yerli olmak zorunda. ortak mortak olsada üretim hattına karışmadan sermaye verebilmeli sadece.
Bunlar da bizleri 10 yıllarca yıl oyalarlar.Kendi göbeğimizi kendimiz kesmez isek bunlar bizlere günahlarını dahi vermezler.Çünkü onlar hristiyon bizler ise MÜSLÜMAN ız.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (09:22)