E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
FIFA, 2021 ara transfer raporunu yayımlandı. FIFA'nın raporuna göre, Türkiye en çok transfer yapan dördüncü, en fazla harcayan 10. ülke oldu.
KADIN FUTBOLUNDA TRANSFER HARCAMALARI YÜZDE 60 ARTTI
FIFA'nın raporuna göre ara transfer döneminde İspanya 145, Portekiz 143, İngiltere 140, Türkiye 123 uluslararası transfer gerçekleştirdi. Öte yandan kadın futbolunda transfer sayısı azalırken, yapılan harcamaların artması dikkat çekti. Çin'in Vuhan şehrinden dünyaya yayılan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını, sosyal hayatın birçok alanında olduğu gibi futbol sektörünü de olumsuz etkiledi.
Yapılan araştırmalara göre Avrupa'nın beş büyük ligi olarak kabul edilen Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Serie A ve Ligue 1'de 2020-21 sezonu için kayıp 2 milyar euroya, Süper Lig'de ise 1 milyar liraya yaklaştı.
İSPANYA 145 OYUNCUYA İMZA ATTIRDI
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ocak ayında gerçekleştirilen uluslararası transferlere ilişkin bu yılın raporunu yayımladı. İspanya, 145 oyuncuya imza attırarak bu alanda zirvede yer aldı.
Portekiz'in 143, İngiltere'nin ise 140 transferle ikinci ve üçüncü sırayı aldığı listede Türkiye, 123 yurt dışı kaynaklı transfer ile dördüncü oldu. Listenin ilk on sırasında ise Meksika (77), Almanya (70), İtalya (67), Kolombiya (66), Fransa (63) ve Arnavutluk (61) yer aldı.
2020-21 sezonu ara transfer döneminde ülke dışına 178 oyuncu satan Birleşik Krallık, en çok oyuncu satan ülke oldu. Yurtdışına 134 oyuncu gönderen Brezilya listede ikinci olurken, en çok ithalat yapan İspanya, 80 futbolcu satışıyla üçüncü sırayı aldı.
79'ar oyuncu ihraç eden Fransa ve ABD'nin dördüncü ve beşinci sırada yer aldığı listenin ilk on sırası ise İtalya (75), Almanya (71), Portekiz (66), Hollanda (63), Arjantin (60) ve Belçika'dan (60) oluştu.
İNGİLTERE İLK SIRADA
FIFA, 2021 ara transfer döneminde en çok harcayan ve gelir elde ülkeleri de açıkladı. Rapora göre Birleşik Krallık toplam 130 milyon 500 bin dolarlık harcamasıyla listenin ilk sırasında yer aldı. Ara transfere 106 milyon 400 bin dolar harcayan İtalya ikinci olurken, 68 milyon 700 bin dolar ödeyen Almanya, listenin üçüncü sırasında yer aldı. Türkiye ise uluslararası transfer için ödediği 14 milyon 800 bin Dolar ile 10. sırada konumlandı. 2021 Ocak transfer döneminde en çok harcama yapan diğer ülkeler ise, Fransa (58,5m), Hollanda (35,5m), Avusturya (24,2m), Belçika (23,5m), İspanya (19,3m), Portekiz (15,7m) oldu.
EN YÜKSEK GELİR SAĞLAYAN ÜLKE İTALYA OLDU
2020-21 sezonu ara transfer döneminde transferde en yüksek gelir sağlayan ülke İtalya oldu. İtalya'nın ardından Birleşik Krallık (86,4m) ve Brezilya (46,3m) geldi. Belçika 45 milyon 300 bin dolar ile dördüncü, Fransa 43 milyon dolarla beşinci oldu. Rapora göre Türkiye, yurtdışına yaptığı transferlerde en çok kazanan ilk on ülke arasına giremedi.
Transferde Süper Lig, Avrupa'yı geçti
Avrupa’da transfere Kovid-19 darbesi
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Ve de en gereksiz veya en saçma trasferleri yapan birinci ülkedir! İşi kubilesi gelmiş işi bitmiş futbolculara futbolculara hem yüksek bonservis veya imza paraları ödeyen hem yüksek futbolcu paraları ödeyen birinci ülke. Dünyada Türkiye, Türkiyede de Fenerbahçe bu konuda number one! Avrupa emekli edilecek veya hurdaya çıkaracağı fıtbolcuları en yüksek fiyattan paraya dönüştürdüğü ülke! Ülke futbolu bilmeyen yöneticilerin elinde olunca kaçınılmaz sonuç!
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:28)