E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Acarer'in verdiği bilgiye göre Türkiye; telefonla Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi, kısa mesajda (SMS) rakibi yok ve internette de ayda 32 saat kullanım ile Avrupa ortalamasının üzerinde bulunuyor.
BTK, Süleyman Demirel Üniversitesi birlikte Isparta'da 'Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Dalgaların Biyolojik Etkileri' Konferansı düzenledi. BTK Başkanı Acarer, etkinlikteki konuşmasında telekomünikasyon sektöründeki üstünlüğün sürdürebilmesi için mobil ve sabit alt yapı yatırımlarının sürdürebilir olması gerektiğini belirtti. Alt yapı olmadan bilişimin olamayacağına işaret eden Acarer, "Mutlaka alt yapıyı geliştirmemiz, yatırımları artırmamız gerekiyor. Baz istasyonu ve fiber yatırımların engellenmesi, bilişim sektörünün gelişmesinin engellenmesi anlamına gelir." dedi.
Tayfun Acarer, teknolojinin hayatımızda büyük bir yer aldığını söylerek, "Dünyada 6,5 milyar insan mobil abone. Ancak istatistiklere göre sadece 2 kişiden birinin diş fırçası var." diye konuştu. İnsan hayatında teknolojinin son derece önemli olduğunu ifade eden Acarer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de nüfus 75 milyon seviyesinde olmasına rağmen 68 milyon mobil abone var. Bu mobil abonelerinin birçoğu mobil internet kullanmaya başladı. Diğer taraftan 21 milyon abone, 45 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bilişim sektöründe ülke olarak, Türk vatandaşı olarak mütevazı olmamamız gerekir. Çünkü Türkiye, bugün bilişim sektöründe birçok ilki geliştirdi. Aylık 292 dakika konuşma ile Avrupa'nın en çok konuşan ülkesiyiz. SMS'de rakibimiz yok. Gençler bunu çok iyi biliyorlar. İnterneti çok yoğun kullanıyoruz. Ayda 32 saat internet kullanımı ile Avrupa ortalamasının üzerindeyiz."
Konferansa katılan BTK İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Ovak da Türkiye'de baz istasyonları için izin verilen sınır değerin 10 Volt/metre olduğunu belirterek, "Isparta'da elde ettiğimiz sonuçlar sınır değerin bir hayli altında. Bu da vatandaşların endişe duyasına gerek olmadığı anlamına gelir." dedi.
PROF. DR. KALKAN: BAZ İSTASYONLARININ BİYOLOJİK ETKİLERİ İSPATLANAMADI
Konferansın konuşmacılarından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan da baz istasyonlarının sağlığa etkisi üzerinde durdu. Dünyada elektromanyetik dalgaların vücut ısısını 1 derece artıracak şekilde yaydığı enerjiye ilişkin belirlenmiş sınırın 2000 volt/metre olduğuna dikkat çeken Kalkan, baz istasyonları için bunun 50'de biri olan zararlı olmayan standardın dünyada 41 volt/metre olduğunu, Türkiye'de ise bu sınırın 10 volt/metre olarak uygulandığını vurguladı. Dünyada ve birçok ülkede baz istasyonlarının biyolojik ve sağlık yönünden etkilerinin kapsamlı bir biçimde incelendiğini ifade eden Prof. Dr. Kalkan, bu araştırmaların baz istasyonlarının biyolojik etkilerinin olduğunu ispatlanamadığını açıkladı.
"İNTERNETİ GÜVENLİ KULLANIN"
BTK Bilişim Uzmanı Mustafa Özdemir de konuşmasında, internetin yaygın kullanımının hayatımıza büyük faydalar sağladığını belirterek, internetin güvenli kullanımı konusunda önerilerde bulundu. 2011 yılı Kasım ayında hizmete giren Güvenli İnternet Hizmeti ile kullanıcıların internetin zararlı içeriklerinden korunabileceklerini, özellikle ebeveynlerin çocuklarını bu hizmet ile internetin olası etkilerinden sakınabileceklerini ifade eden Özdemir, "Sosyal ağlarda ve web tarayıcılarında gizlilik ve güvenlik önlemlerinin alınması, bilgisayarlara antivirüs programlarının yüklenmesi ve kişisel bilgilerin internette kesinlikle paylaşılmaması gerekiyor." uyarısında bulundu.
Konferans çerçevesinde Isparta Vali Vekili Mestan Deniz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Numan Tamer ve Süleyman Demirel Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. İrfan Ateşoğlu da birer konuşma yaptı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:17)