E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ticaret Kanunu'na getirilen alan adı zorunluluğu ile tüm firmalar özgün bir domain alabilmek için sıraya girerken, Türkiye 1 milyon alan adı adresine sahip olarak domain sıralamasında 500 ülke arasından 12'ci oldu.
Yeni Ticaret Kanunu'nda her firmanın mutlaka bir internet sitesi kurması konusunda getirilen yasal zorunluluk sonrasında firmalar internet alt yapısında kapsamlı bir revizyon başlattı. Yasa öncesinde Türkiye genelinde 163 bin olan com.tr uzantılı alan adı başvuruları 6 ayda 178 bine ulaşarak önemli bir yükseliş gösterdi. Tüm uzantılarda alınan domain adreslerinin sayısı ise 1 milyonu geçerek Türkiye'yi dünya ortalamasında önemli bir sıraya ulaştırdı.
Getirilen yasal zorunluluk ile özgün bir alan adı bulmak için sıraya giren ve birden fazla domain başvurusunda bulunan firmalar, genel domain istatistiklerini de olumlu yönde etkileyerek Türkiye'nin domain sayısında 500 ülke arasından ilk 15'e yükselmesini katkı sağladılar. Kısa sürede hızlı bir yükseliş yakalayan Türkiye 2011 Temmuz verilerine göre tüm uzantılarda 1.046.710 domain adresi ile 1 milyonu geride bırakarak dünya sıralamasında 12'inci oldu.
200 DOMAİN ADRESİ OLAN FİRMA DA VAR
Yasanın yürürlüğe gireceğinin açıklandığı 2011 Şubat tarihinden sonra domain başvurularının önemli ölçüde artış göstermesinden sonra firmalar alan adlarını yatırıma dönüştürerek yüzlerce farklı adresi kapatma derdine düştüler. Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu; “Senenin ilk yarısında alan adı başvuruları önemli ölçüde artarken büyük firmalar da online pazarda öne geçebilmek için yüzlerce adresi birden alma yarışına girdiler. Şu an 200 domain başvurusu olan müşterilerimizi var. E-pazar avantajının gerisinde kalmak istemeyen firmalar internetin artık sadece reklam amaçlı olmadığını, sıcak satışla da doğrudan ilişkili olduğunu farkına varmış durumdalar” dedi.
"WEB SİTESİ ZORUNLULUĞU TÜKETİCİYİ KORUYOR"
Yeni Ticaret Kanunu'nda her firmanın mutlaka bir web sitesi olması konusunda getirilen zorunluluğun tüketiciyi korumaya yönelik olduğunun altını çizen Çavuşoğlu; “Bu sayede firmalar kendilerine dair gerekli olabilecek tüm bilgiyi en kolay yoldan hedef kitleye iletmekle yükümlü hale geldi. Bu alada atılan bu adımın e-ticaret çıtasını kısa sürede yükselteceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Hangi 500 ülke??????????????????? 500 tane mi ülke mi var?
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:22)