E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Turkcell'in değeri 3 kat daha artar'---

'Turkcell'in değeri 3 kat daha artar'

'Turkcell'in değeri 3 kat daha artar'
04 Nisan 2012 - 08:05 borsagundem.com

Altimo Satınalma ve Birleşmelerden Sorumlu Başkanı Mustafa Kıral, Turkcell'in Türklüğünün arkasında olduklarını söyledi

Çukurova Holding ile rehin hisseler nedeniyle 2005 yılından beri hukuki bir mücadele içinde olan Rus Altimo, "Turkcell'in Türklüğünün yüzde 100 arkasındayız" dedi.
Dünya Gazetesine açıklamalarda bulunan Altimo Satınalma ve Birleşmelerden Sorumlu Başkanı Mustafa Kıral, hisse durumu ne olursa olsun Turkcell'in Türk kalacağını, bu konuda her türlü taahhüdü vermeye hazır olduklannı söyledi. Kıral, rehin hisselerin akıbetini belirleyecek davanın bu yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini belirterek, Turkcell'in bugün olması gereken değerin piyasa değerinin en az 3 katı olduğunu iddia etti.
"Kamuoyunda kendimizi anlatamadık, burada tüm sorumluluğu kendimizde buluyoruz" diyen Mustafa Kıral, Altimo'nun Turkcell'in Türklüğü ile ilgili açıklamalara dair görüşlerini şöyle anlattı: "Beni en fazla rahatsız eden Turkcell'in Türklüğü tartışması. Turkcell Türk'ten başka bir şey olamaz zaten: Şu anda ortaklık yapısına baktığınızda yüzde 75'inden fazlası yabancılarda. Bu, Türk olmasını
engellemiyor. Türkiye'de operasyon gösteriyor, yönetim burada, İstanbul borsasına kote, Türkiye'de vergisini ödüyor. İsminde Türk var ve Türkiye markası olarak biliniyor. Çoğunluk Altimo'da olmuş,
Çukurova'da olmuş, bu ortam sağlandığı sürece Türk olmaya devam edecek Biz bunun yüzde 100 arkasındayız ve gerekli her taahhüdü de vermeye hazınz. Turkcell'in merkezi burada kalacak İMKB'ye kote olmaya devam edecek vergisini burada ödeyecek yurtdışına açıldığımızda yurtdışındaki yöneticiler de Türk olacak Türkcell'in Türklüğüne zarar gelmeyecek, sadece daha fazla ülkede Turkcell'in Türklüğü bilinecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 87,00
En Yüksek: 88,15
En Düşük: 85,70
Değişim -0,80 %
FK: 8,49
PD / DD: 1,26
İşlem Hacmi 1.336.696.623
Toplam Adet: 15.344.225
Ağırlıklı Ort.: 87,16
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)