E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTurkcell yine mahkemelik oldu---

Turkcell yine mahkemelik oldu

Turkcell yine mahkemelik oldu
29 Mart 2012 - 08:28 borsagundem.com

İsmi sık sık mahkemelerle anılan Turkcell, bu sefer İran olayını uluslararası yargıya taşıdı

Turkcell davalarına bir yenisi daha eklendi. İran'ın ilk özel GSM Lisansının alınması konusunda yaşanan anlaşmazlık uluslararası yargıya taşındı. 
Bilindiği gibi Karamehmet-Alfa arasındaki anlaşmazlık yargıya taşınmış durumda. Telefon dinlemesi yapan çeteye bilgi sızdıran Turkcell çalışanlarının yargılınmasına devam ediliyor. 2011 yılında genel kurul yapamayan şirket ve ortakları bu konuda sık sık yargıya başvuruyor. Son dönemde ismi sık sık mahkemelerle anılan Turkcell yeni bir yargı süreci daha başlatıyor. 
Bu konuda borsaya yapılan özel durum açıklaması ise şöyle:
"Şirketimiz 2004 yılında İran'da düzenlenen uluslararası bir ihale sonucunda İran'ın ilk özel GSM Lisansını almaya hak kazanmış olmasına rağmen; İran bu lisans anlaşmasını Şirketimizi sürecin dışında bırakarak Turkcell yerine Güney Afrika menşeli MTN isimli bir operatör ile imzalamıştı.
Şirketimiz tarafından yeni edinilen bilgiler, anılan sözleşmenin Şirketimiz yerine MTN ile imzalanmasının, MTN'in o tarihlerdeki bazı eylemlerinin sonucu olduğunu göstermektedir. Turkcell, MTN'nin eylemleri nedeniyle kendisinin ve hissedarlarının zarara uğradığını da dikkate alarak, bugün itibariyle MTN aleyhine, neden olduğu bu zararların tazmini istemiyle bir dava açmıştır.
Dava, her iki şirketin ABD'de yoğun iş bağlantıları olduğu ve MTN'in bazı eylemlerinin uluslarası hukuk kurallarını da ihlal ettiği iddiaları dikkate alınarak ABD Columbia Bölge Mahkemesi'nde açılmıştır.
Turkcell'in daha önce MTN ile uzlaşma konusunda bazı teşebbüslerinin mevcudiyetine rağmen, MTN Mart ayında yaptığı bir açıklama ile bu görüşmelere son verdiğini kamuoyuna bildirmiştir. Uyuşmazlık artık ABD'de yürütülen yasal sürecin bir parçası olduğundan, basından gelecek soruların Turkcell'in davayı yürüten hukuk danışmanı olan Patton Boggs LLP'ye + (1) 202-457-6170 yönlendirilmesi gerekmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 87,00
En Yüksek: 88,15
En Düşük: 85,70
Değişim -0,80 %
FK: 8,49
PD / DD: 1,26
İşlem Hacmi 1.336.696.623
Toplam Adet: 15.344.225
Ağırlıklı Ort.: 87,16
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yönetim sorunu 29 Mart 2012 10:43

    yönetim sorunu bitse süper şirket olacak iran suriye mısır cezayir tunus yukarıyı halleetti aşağı inecek ama karar alamıyor ..yoksa buyume potansiyeli muthiş THY nasılsa havacılık ta bölgedede tcell oyle

  • camış29 Mart 2012 10:36

    turkcell 4 çeker bunu bilmeyen of çeker hisseleri satanada yuh çeker gel gel turkcelle gel turkcelldekiler kankardeşler

  • sımaç29 Mart 2012 10:28

    süreyya bey'e film teklifi yapmayan şirketler fotoğrafa bir bakında yüz görün adamın james bond'dan neyi eksik

  • camış29 Mart 2012 10:11

    turkcelle oynama söyledim sana şansını zorlama Hissenin değeri minimal 12.50 baskı var fakat zincirleri kırmaya az kaldı len