E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Oger Telecom'un Türk birimi OTAŞ'ın Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hissenin olası satışı için Çinli bir şirketle resmi olmayan görüşmeler yürütülmesinin yanı sıra konuya yakın kaynaklar şirkette ikincil halka arzın (SPO) da seçenekler arasında yer aldığını söyledi.
Türk Telekom'da (TT) ana ortak OTAŞ'ın şirketin yüzde 55'ini aldığı 4.75 milyar dolar kredinin taksitlerini ödememesiyle başlayan süreçte, en büyük üç kreditör banka sözkonusu hisselerin satışı için görüşmeler yürütüyordu.
Bu kapsamda Oger'in hissedarlarından Saudi Telecom'un ve Katarlı telekom şirketi Ooredoo ile görüşmelerde bir ilerleme sağlanamamıştı.
Konuya yakın bir kaynak "Türk Telekom'un Çinli bir şirkete satışının bitmesi gibi bir durum yok. Bu şartlarda blok olarak hisseyi birinin alması kolay olmaz... Şu anda çok somut bir gelişme yok... Bu kapsamda ikincil halka arz de seçeneklerden biri. Blok satışlar piyasayı bozuyor" dedi.
Sabah gazetesinde bu hafta yer alan bir haberde Türk Telekom'un hisselerini almak için Çinli bir şirketin de görüşme yürüttüğünü ve sona yaklaşıldığı belirtilmişti. Türk Telekom hisseleri de aynı gün yüzde 7 civarında yükselmişti.
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem de bugün yaptığı açıklamda, Türkiye'nin stratejik şirketlerinin blok satış yoluyla satılması ya da el değiştirmesinin karşısında olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Çünkü bu geçmişte olduğu gibi geçici bir rahatlama sağlayabilir. Ancak öte taraftan bu şirketlerin potansiyel karlılıklarını ve Türkiye ekonomisine sağlayacakları potansiyel faydayı sürekli hale getirmez. Peki ne yapmamız lazım? Bu işletmeleri biz halka arz etmeliyiz. Halka arz derken hem küresel piyasalara hem Türk milletine. Bunları Türk milletinin temsilcilerinin yönetmesi lazım."
Öte yandan kaynaklar Türk Telekom sürecinde nihai kararı siyasi iradenin vereceğini de belirtti.
OTAŞ, yüzde 55 Türk Telekom hissesini teminat vererek 2013 yılında aldığı 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi geri ödeyemiyor.
OTAŞ'a 2013 yılında 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren 30'a yakın banka arasında en büyük payı Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası alıyor.
Ocak ortasında Akbank Garanti Bankası ve İş Bankası OTAŞ kredisini 2017 sonu itibarıyla yakın izlemeye almıştı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Zamaninda niye halka arz yapmadiniz?muhalefet olsun sendika baskanlari olsun cok ugrastilar.halka arz olmasini.biri çıktı bu milletde bu para yok dedi.aldi komusyonunu unakitan oldu gitti.içini bosalttilar millete kakalayacaklar.muz cumhuriyeti
ON SENEYE AŞKIN İÇİNİ BOŞALT TI.HİÇ YATIRIM YAPMADI.TEKNOLOJİDE GERİ KALDI.TTNET ALDIM DOĞRU DÜZGÜN İNTERNET KULLANAMIYORUM. HAFTADA BİR ÇAĞRI MERKEZİNİ ARI YORUM. TÜRKİYENİN GÜZELİM KURULUŞ LARI YABANA GİTTİ. DERHÂL GERİ ALINMALI.
Bankacılık mevzuatında bir kredinin 4 yıl ödenmemesi durumunda ne yapılması gerektiği yazılıdır da ben hala bu şirket neden icra yolu ile satılmıyor onu anlayamadım.Kim bankalara "dur" diyor.Bir açıklama yapılsa da öğrensek...
son dönemde bir kamu yatırım şirketine 30 bin hesap açıldı bu neyin nesi diye düşünmek lazım
2. halka arz haberini yayıp milletin son mallarını almak amaç bu şirket blok olarak satılır bu kadar basit
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:28)