E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmak üzere geliştirdiği ortak projenin detayları bu akşam açıklanacak. Bu akşam saat 20:00'de Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ASpor kanalında soruları yanıtlayacaklar.
Sosyal medyada yapılan yorumlar üzerine dün sabah saatlerinde Ziraat Bankası'nın resmi Twitter hesabı üzerinden de açıklama yapıldı. Ziraat Bankası açıklamasında "Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın ve TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören 07.01.2019 tarihinde saat 20.00'da A Spor kanalında canlı yayında Türk futbol kulüplerinin yönetilebilir mali performansı için yapılabileceklere ilişkin detayları açıklayacaklardır. Açıklanmamış detaylara ilişkin maksatlı yorumlara itibar edilmemesini, birkaç gündür belli kesimlerce speküle edilmeye çalışılan konu ile ilgili tüm soruların cevaplanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.
Borcun çoğu Ziraat ve DenizBank'a
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 31 Ocak tarihine kadar kulüpler TFF'ye ve bankalara bilançolarını sunacaklar. Her kulüp mali yapısına göre yapılandırılırken gelir-gider dengesine göre de vadelendirme alacak. Kulüplerin bilanço tarafında rehabilite edilmesi ve belli mali kurallara uyması sağlanacak. Kurala uymayan kulübü TFF uyaracak.
Süper ligdeki 18 kulübün yaklaşık 10-11 milyar TL civarında borcu olduğu, bunun büyük bir kısmının Ziraat Bankası ve DenizBank'a ait olduğu biliniyor.
Taze para verilmeyecek
TFF Mali İşler, Hukuk ve Lisanslamadan sorumlu Başkanvekili Hüsnü Güreli Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, Süper Lig'deki 18 kulüpten mali tablolarını talep ettiklerini ve bu tabloları Ziraat Bankası yetkililerine sunduklarını söyledi. Güreli, yapılandırmada sadece Ziraat Bankası'nın olmayacağını, başka bankaların da yer alacağını söyledi.
Çalışmanın detaylarına ilişkin bilgi veren Güreli, kulüplere taze para verilmeyeceğini altını çizerek "Kulüplerin yaklaşık 10-11 milyar TL borcu var. Borçların yaklaşık 10 yıl gibi bir vadeye yayılması planlanıyor. Tabii bu kulüpten kulübe ve nakit akışına göre değişebilir. Kesinlikle taze para şeklinde olmayacak. Kulüplerin mevcut borçları bankalar tarafından devralınacak. Kulüplere gelirlerinden örneğin yüzde 60'dan fazlasını harcayamazsın diyeceğiz. Eğer buna uymazsa, futbolcu lisansı iptalinden puan silmeye kadar çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Bu da yeni dönemde sistemin sigortası olacak. Yani UEFA'nın Fair Play uygulamasını biz UEFA'ya gitmeden kendi ülkemizde halledeceğiz. Türk futbolunun aksi takdirde kurtuluşu yoktur" dedi.(Dunya)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ya kluplerde ayağını yorganına öre uzatsın. sen gidipde x milyona 1 oyuncu alacağına, yerli altyapı oyuncusu ile kendın yetiştir. her klup oyle yapsın. böylece bukadar para harcanmaz, yerlı furbolcude altyapıdan yetışır. neden ithal futbolcu ? SUÇLU BELLİ.... YABANCI OYUNCU SINIRLAMASI ACİLEN GELSİN... TC VATANDAŞI OLMAYAN OYUNCU SINIRLAMASI ACİLEN GELSİN. BU DEĞİŞTİ, FUTBOL TAKIMLARI BORÇ BATAĞINA SURUKLENDİ. DEVLET BANKASI YAPILANDIRMA YAPACAK, AMA KLUP YONETIMLERİ YİNE PARALARI SAVURACAK... Kİ 500 YABANCI FURBOLCUNUN İŞİNE GELİR BU YAPILANDIRMA, MEMLEKETE MİLLETE FAYDASI NEDIR ????
oyun büyük. şimdi ihale ile arap firması yayın hakkını alıyor. araplar yayın hakkı alırken ihale rakamı buyuk olsun diye yabancı oyuncu sınırı kalkıyor... araplar yerli/uef/şampiyonlar ligi ne varsa yayın hakkı onlarda. pahalı almaları için yabancı sınırı kalktı. Yayıncı firma global manada aynı maçları veriyor. gelen avrupanın yıldızları vesilesi ile, globala manada para kazanmak için yabancı sınırı istemiyor.köylunun destekçici bankaların tarım yerıne spor kuluplerı desteklemesi ise bu ihale ve rakamların bedeli oluyor, yerli futbolcuda altyapıdan gelişmiyor. klupler ticarethanede üretme den, itahal ediyor. hakkaten yazık. büyük oyunun bedelini Bankalarımız ile millet ödemiş oluyor.. para verip izleyemediği halde :D haha garip düzen
Kurtarmalar ve aflar ilerlemeyi engelliyor. Klüler özelleştirilmeli, şu an sadece üyeler yönetimi belirliyor, dışarıdan üye olarak girmek zor. Borsaya açılsalar beğenen alır beğenmeyen almaz. Mevcut borsa şirketleri modeli de yanlış, külfete ortak ama yönetime ortak değil.
Kulüpleri satsınlar. yapılandırma yapıldıkça, yöneticiler 35 yaşına gelmiş adamlara milyon eurolar saçıp 10 katı borcu çoğalıyor.... Türkiyenin en başarılı iş adamları kulüpleri yönetemiyor, milyonlarca euro yatırdığı futbolcudan verim alamıyor, futbolcu sakatım deyip maça çıkmıyor, bir de işten kovarken milyonlarca euro tazminat ödüyor.... Aynı şartlarda kendi şirketine çaycı bile almayan, çaycısı birgün bahane bulup işe gelmese, 1 kuruş tazminat ödemeden kapının önüne koyan bu adamlar iş futbolculara gelince gıkları çıkmıyor. Çünkü ceplerinden 1 kuruş çıkmıyor.. Milletin parasının 3 5 zibidiye peşkeş çekildiği yeter... Devlet destek verecekse Tarıma, Sanayiye yani üretene destek versin... Üretmeyen ülkeden hiç bişey olmaz ama futbol olmasa bu ülke yine olur, bir kaç yüz zibidi sahada top koşturup rahat yaşayacak diye garibanın rıskı heder edilmez günahtır. Allah bunun hesanı sorar, inşallah da soracaktır.
Çiftçiyi fonlaması için kurulan Ziraat Bankası, artık batan futbol kulüplerini kurtarır olmuş. Kendi şirketinde alınan çayın markasına karışıp tasarruf yapan iş adamları, gutbol küliplerini kendilerinin reklamı uğruna pervasızca yönetip batırıyorlar. Hiçbir şekilde yasa önünde hesap vermeden koltuğu terk ediyorlar. Sonra da halkın mevduatlarıyle bu kulüpleri finanse ediyoruz. Yazıkları olsun..
kulüpler batarsa batsın. kamu bankalarında çiftçiye bu kadar destek verilmiyor.
istanbulu araplara satıyorlar takımlarda satsınlar bitsin taksim araplardan geçilmiyor borçları vatandaştan çıkarmasınlar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:43)