E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu.
Turhan, "Kanal İstanbul Projesi ile Hollandalı, Belçikalı, Fransız firmalar ilgileniyor. Hepsi bu işlerde uzman firmalar" dedi
"ÇIKAN TOPRAĞI DOLGU OLARAK KULLANACAĞIZ"
Turhan ayrıca, "Kanaldan çıkarılacak kazıyı Durusu Gölü ve Karadeniz arasındaki falezlerde dolgu olarak kullanacağız. Oluşan alanı mesire yeri yapacağız" dedi.
Bakan Turhan: Evet Kanal İstanbul rant projesidir
Katarlı Şeyha Moza'nın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığı ortaya çıktı
İmamoğlu: Kanal İstanbul siyasi bir mesele değil, hayati bir mesele
Katarlı medya patronu: Kanal İstanbul etrafında arsa almaya devam edeceğiz
Kanal İstanbul'da maliyet 3 katına çıkabilir
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
U w fw
Açık açık, rant projesi olduğu söylendi. Bu rant ekonomisinin doları 1,90'dan 6'ya kadar yükselttiğini, ekonomiyi batırdığını sadece ben mi görebiliyorum?
Lütfen sayın Bakanım Kanala harcayacağımız paralarla Anadolu'ya binlerce Fabrika yapalım. Kanal yalnızca güzergahı öğrenip orada arsa kapan siyasi elitleri ve her nasıl oluyorsa Katardan güzergahı öğrenip arsa alanları zengin edecek.
Harika Yazi Onlarin derdi degilki anadolu yada dogu ya fabrikalar i kurmak Bir rizeli olarak isterim doguya dsha fazla hiznet Fabrika acsinnlar ama nerdeeee Ssk Emekliker arasinda alinan maas farki Ayirimini duzeltmediler dsha Kanal tunel le ugrasiyorlar Eyt cikarmiuorlar Once insanlarin hskkini vermiyorlar Araplari folduruyorlar Onlar da petrol bitecek su da Tek derleri kacmak
para kazanan kamu kurumlarını yıllardır sattınız.fabrika yok üreten tesisimiz yok,millete kanal istanbulun getirisini söylüyorsunuz.yıllık kazancından bahsediyorsunuz,satılan yerler her yıl yüksek karlar açıklıyor,vatandaş kap şirket haberlerine girsin hepsine baksın
Yeni kafa da bu. Halkın gözünü boyamak için size orman yapacaz, park yapacaz, mesire alanı yapacaz. İdare edin 10 yıllarca cukkasını bizim çocuklar yiyecek sizin çocuklar da mesire alanında kebap yeller asgariye talim ederler, belki ona da edemezler işsizler. Bunların çocuklar köşe başını tutmuş ama nasıl tutmuş devlet garantili ihaleler, gizli ortaklıklarla belki 30 -40 sene garanti para ile tutmuş. Bizim çocuklar vatan millet sakarya din iman gazıyla bunların çocuklara köle. Zengin din iman vatan milletten muaf.
la deget... gidin 3 - 5 fabrıka kurun. işiniz gücünüz borç bu millete. bir sürü belediyeniz el değiştirdi hepsinin uçakn kuşa borcu var be kardeşim. muhalefet belediyeleri tasarruf ede de orçları bitiremiyor. ki yapılanalrda park bahçe saçma sapan arsa araziler yeme içme, yazıkdır Allahdan korkun. allah diye diye ağzınız alışmış, samimiyetten korku kalmamış sizde.
Herkes masa başı iş istiyor. Zaten işçi sıkıntısı var, kim çalışacak bu fabrikalarda
İhlas gurubu ve çin fos cıkar
Koylu calisacak Ve geriye goc olacak Herkes yurduna donecek Oldu mu Ama boyle birsryi Gekecek yada olan hickimse basaramaz
Kendimiz yapalım neden yabancıya peşkeş çekiliyor. Cebe milyarlarca komisyon alırlar
Devletin bütün kàr yapan yerlerini hep borca soktunuz hava limanı köprü yolları hazineyi SSK Yİ VS. Gerçek ve büyük krize gidiyoruz tarihimizde gormedigimiz ve belimizi dogrultamiyacagimiz mucize gerekicek
Kazıyı 25 metre derinlik yerine 15 metre kazılabilir hafriyattan cıkan dolgu malzemesi kazı kenarlarını 10 metre yükseltilebilir. Tabi bu yükseltme işlemi yapılırken 30 cm’de bir dolgu zemini sıkıştırılır. Yükselen zemin şevlendirilerek mevcut arazi ile uyumlu hale gelebilir . Kanalda bir gemi kazası olması durumunda kanalın taşmaması için zaten kanal muhtemelen mevcut zeminden düşük tutulacaktır . Bu uygulama ile kazı maliyeti ve hafriyat taşıma maliyet düşecek, çevre kirlenmeyecek, kazı kenarına yol yapılmayacaktır . Kanal kesitinin tamamı betonarme yapılacağını ve kullanılacak olan betonun su geçirimsiz yapılacağını tahmin ediyorum , Maliyet bunun gibi uygulamalar ile aşağı düşürülebilir.
Günümüzde gemilerin boyutları büyümekte ve tonajları artmakta. Uzak yol kaptanları gemilerin draftı 20-25 metreye çıkabildiğini söylüyorlar. 15 metre kazı yapılırsa derinlik birleşik kaplar kuralında olduğu gibi gel-git olmadığından 15 metre olur. Tehlikeli yük taşıyanlar bu kanaldan geçmez onun yerine ufak tekneler geçer.
Kanalın etrafına taşma savakları yapılabilir . Bu savaklar kanal etrafındaki su kaçaklarını tesbit edilerek enjeksiyon ile anında müdahale edilerek su kaçakları önlenerek kanaldan dışarıda su sızıntısı kesilebilir. Ayrıca kanalın içine özel kesitler oluşturularak kanaldaki su akış hızından elektrik elde edilebilir . Bu kadar büyük bir kesit ve mesafeden ciddi miktarda elektrik üretilebilecektir yeterki uzmanlar bu konuda çalışsın .
Anlaşılan bu sefer yandaşlar alacaklarını garanti altına almak için işi yapacak şirketleri yurtdışında kurucaklar...
AÇIM...
İSTANBULLULAR Kanal İstanbul'un yoluna hasta, gerici, stopçu CHP yasta! Haydi VURUN KAZMAYI, KURTARIN BOĞAZ'ı!..
Hadi katarlılar, yandaşlar arazi aldı senin ne çıkarın var? Bu kanalın vatandaşa tek bir faydası yok. Milyarlarca dolar milletin omzuna yük.sırf muhalefet istemiyor diye aklıselim davranmıyorsunuz.
İlgilenenler bu konuda uzmansa rantabl olmadığına karar verirler.
yahu siz ne inatçı insanlarsınız, isterse dünya ilgilensin, İstanbul halkı bu projeyle ilgilenmiyor, madem bu kadar istiyorsunuz, hadi referandum a getirin, kimden kaçırıyorsunuz?
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:35)