E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTunceli’de 31 bölge "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi---

Tunceli’de 31 bölge "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Tunceli’de 31 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi
16 Mayıs 2017 - 12:24 borsaningundemi.com

Tunceli’de terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle 31 ayrı bölgenin 30 Mayıs’a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği açıklandı

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Tunceli’de teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda kentteki bazı alanların "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği duyurulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan Tunceli merkez, Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçe sınırları içerisindeki 31 ayrı bölge, 16-30 Mayıs tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir." Açıklamada, halkın can ve mal güvenliği için özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ NE DEMEK?

Özel güvenlik bölgeleri, 1981'de çıkarılmış 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’na göre ikiye ayrılıyor; askeri güvenlik bölgesi ve özel güvenlik bölgesi...

Askeri güvenlik bölgesi de iki alt başlığa sahip: Daimi askeri güvenlik bölgesi ve geçici askeri güvenlik bölgesi.

PARA VE HAPİS CEZASI VAR

Özel güvenlik bölgesi, terör eylemleri nedeniyle yerleşim yerlerinin sosyal ve ekonomik gelişmesinin olumsuz etkilendiği zamanlarda ilan ediliyor. Kanunun kamulaştırma yapılabilmesine de olanak tanıdığı özel güvenlik bölgelerine izinsiz girilemiyor, buna aykırı hareket edenler hapis ve para cezalarına çarptırılabiliyor.

Geçici askeri güvenlik bölgesi, askeri operasyonlar nedeniyle yerleşim merkezlerinin dışında can ve mal güvenliği açısından girilmesi sakıncalı bölgelerde ilan ediliyor. Süresi, operasyonun süresiyle sınırlı tutuluyor. Bu süre 15 gün ile 6 ay arasında değişebiliyor. Bu güvenlik bölgeleri İçişleri Bakanlığı ya da Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekli görmesiyle, Bakanlar Kurulu kararıyla ya da acil durumlarda valilik kararıyla ilan ediliyor.

Daimi askeri güvenlik bölgeleri ise kışla, karargah gibi askeri birimlerin, tesislerin çevresini kapsıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)