E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTümamiral Cihat Yaycı'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı---

Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı

Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı
18 Mayıs 2020 - 20:54 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanlığı emrine atandıktan sonra istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı'nın yazdığı dilekçeye ulaşıldı

Tümamiral Cihat Yaycı'nın istfa dilekçesi ortaya çıktı. Yaycı'nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Bakanlık istifayı onaylamıştı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasının onaylandığı belirtilmişti.

'Onurumu ziyadesi ile örselemiştir'

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre Yaycı, istifa dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

-15 Mayıs 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek tasdiki ile gururla icra ettiğim Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevinden Genelkurmay Başkanlığı emrine Kuvvet Komutanımın haberi olmaksızın atandığımı 16 Mayıs 2020 gece saat 03:00'da öğrendim.

-MSB'nin atama tebliğ mesajı ile de “ilk mesai günü olan (esasen idari tatil ve sokağa çıkma yasağının olduğu) 18 Mayıs 2020'de Deniz Kuvvetlerinden derhal ayrılışımın ve Genelkurmay Başkanlığına katılışımın yapılması” emredilmiştir.

-Bilâsebep ve mesnetten yoksun olduğunu düşündüğüm (Fetövari kumpasları çağrıştırırcasına) gerekçelerle emre alınmanın yanı sıra, apar topar ayrılışımın yapılmasının emredilmesi onurumu ziyadesi ile örselemiştir.

-Elbette bir asker olarak atama bir emirdir ve emre uymakla mükellefim. Ancak emre alınma ataması ile 32 yıldır büyük bir aşk ve heyecan ile icra ettiğim meslek hayatımda ilk defa asli görevi olmayan bir subay, bir amiral konumu ile karşı karşıya bırakılmış oldum. Esasen herhangi bir göreve atanmış olsaydım görevi bir an dahi tartışmaz ve ifa ederdim. Ama durum öyle değildir. Alenen boşa çıkarılmış, onuru örselenen bir amiral durumuna düşürülmek istenmekteyim. Bunu kabul etmem mümkün değildir. Benim karakterim ve Türklük gururum buna imkân vermez.

-13 Yaşımda tertemiz olarak mensubu olmakla her zaman gurur duyduğum asil Türk Milletinin vermiş olduğu üniformamı, 40 yıl boyunca gururla lekesiz ve şaibesiz olarak taşıdım. Bugün geldiğim noktada görev verilmeyen, adeta kumpas kurularak yalan ve iftiralar neticesinde görevden uzaklaştırılmış bir Amiral olarak mesleğimi icra edemeyeceğim açıktır. Bu son derece onur kırıcıdır. Bırakın bir Türk Amiralini hiçbir Türk neferinin bunu sindirebileceğini düşünemiyorum.

-Üstelik görevdeki bir Amiral olarak şahsıma itham edilen iftira dolu suçlamalara ve bu hususu dile getiren müfterilere cevap verememek şahsımı, ailemi ve silah arkadaşlarımı da derinden üzmektedir.

-Bir deniz subayı olarak yıllarca Mavi Vatan'da en sert fırtınalara karşı mücadele ettim. Bugüne kadar Türk Milletinde Mavi Vatan bilinci ile deniz hak ve menfaatlerimizin farkındalığının oluşturulması, deniz yetki alanlarımızın belirlenmesi konularında gayret gösterdim. Türk Milletinin Türk Deniz Kuvvetlerini tanıması ve onunla gurur duymasını sağlamaya çalıştım.

-Görev yaptığım tüm kademelerde gerektiğinde Türk Milletinin hak ve menfaatlerini korumak üzere en üst seviyede verilecek görevlere en üst seviyede ve her an hazır olmaya özen gösterdim. Yetkim dahilinde Türk Milletinin her bir kuruşunun tasarrufunu prensip edindim.

-FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişiminden çok önce Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi çerçevesinde başlayan Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına karşı mücadelemi de bugüne dek sürdürdüm. Bu konuda başarılı olduğumu da Allaha çok şükür ki bugün hainlerin yaşadıkları sevinçten daha iyi anlıyorum.

-Aynı şekilde yazdığım kitaplar ve ortaya koyduğum hukuki mesnetlere dayalı fikirlerimle Türkiye'nin deniz hak ve menfaatlerini korumaya çalıştım. Bunda da başarılı olduğumu bugün Türkiye düşmanlarının yaşadıkları sevinçten daha iyi anlıyorum.

-Necip Türk Milletinin yetiştirdiği Türklük ve bayrak sevdalısı bir Amiral olarak bilgi birikimimin ve ihtisasımın bir mahsulü olarak Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım 1919’da imzalan “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının” teorik alt yapısını hazırlamış olmak naçiz şahsım için bir “İstiklal Madalyası” olarak kalacaktır.

-Beni yetiştiren komutanlarıma, silah arkadaşlarıma, bahriyelilere ve Yüce Türk Milletine yazmış olduğum kitaplarımı mesleki fikir mirasım olarak bırakıyor ve şahsıma asil Türk Milleti tarafından taşıma onuru verilerek gurur ile giydiğim üniformamı çıkarıyorum.

-19 Mayıs 2020 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın kutlandığı o mutlu gün ile sivil hayatıma adım atarak Yüce Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyetine sadakatle bağlı bir sivil olarak ihtiyaç duyulabilecek ve fırsat bulduğum her alanda hizmete devam edeceğimi belirterek istifamın kabulünü arz ederim.

Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifası onaylandı

Tümamiral Cihat Yaycı Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (38)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ve19 Mayıs 2020 16:53

    bu harcanan kaçıncı vatan evladı ? . devlet millet okutmuş büyütmüş eğitmiş. gel görku en verimli insan görevinde duramıyor bile. herkesi kötuler ele geçirmiş. beceriksızler zapdetmiş. iyiler barınamıyor.  her kurumda böyle. ulkeye zarar verenler tek tek hesapda verecek. gerçek fetocuların sıyası ayağını bu millet sökup çıkartacak seçimlerde...

  • Doğrucu davud19 Mayıs 2020 16:16

    Hiç kimse de sebebini bilmiyor.madem paşa ülkemiz için çok faydalı işler yapmış o zaman bir kumpas varsa sonucu belli olmadan niye pasif göreve alıyorsunuz

  • Basarili19 Mayıs 2020 14:10

    Herkes neden gidiyor

  • Erkan. 19 Mayıs 2020 13:43

    Kurumlarda şahıslar öne çıkamaz şov yapamaz. Siz hiç Hakan fidanı gördünüzmü ortalıkta. bazı şeyleri iyi analiz etmek lazım güçlü ülke Kişiler üzerinden büyür kişiler büyümek için ülkesini kullanamaz. Sonuçta maaş alıyorsun görevini yapacaksın.

  • ORHİ19 Mayıs 2020 20:08

    ASKERLİK SADECE MAAŞ İÇİN YAPILMAZ. ASKERLİĞİNİ PARASIZ YAPTIYSAN BİLİRSİN. ŞEREF VE ONUR İÇİN YAPILIR.  

  • Millet uyandi19 Mayıs 2020 11:13

    Devleti millwti icin calisani harcayanlara hesap sorulmali...millwt uyandi

  • Pardus19 Mayıs 2020 07:57

    Su uyur, Hulusi akar

  • Komplo dedi biri19 Mayıs 2020 01:09

    Birisi diyor ki ; Askeriye içinde fetö düşmanlarını gönderirsen, kripto fetöcüler yeniden cılız darbe girişimi yapabilir. Peki bu kolay bertaraf edilen darbe kimin işine yarar ? Darbe sonrası en çok kim fayda sağladıysa.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Mayıs 2020 23:46

    Böyle kıymetli bir paşa yı REİS  peşini bırakmaz.zaten aklanacaktır.bunu chp zihniyetinin ortalığı karıştırma ve TSK yıpratma politikalarının kurbanı olmuştur.Reis bu başarılı paşayı laik olduğu göreve mahkeme sonunda aklanınca getirecektir.böyle değerli ve vatansever paşalarımıza bu ülkenin ihtiyacı vardır.

  • ıtri19 Mayıs 2020 00:16

    bu asker erdoğan'a ömrü boyunca oy vermeyecek, altında çalışmayacak solcu biri.

  • Türk18 Mayıs 2020 23:45

    Enteresan. Böyle başarılı Devletine, Milletine, Ordusuna bağlı, başarılı bir askerin akıbeti kesinlikle böyle olmamalı. Çok üzüldüm.

  • musa 19 Mayıs 2020 00:16

    ne masal anlatıyorsunuz ya:)

  • Baba18 Mayıs 2020 23:41

    Hic kimse bulunmaz hint kumasi deyildir. TSK da herhalde yuzlerce General ve amiral var sen istifa ettin diye hic bir gorev geri kalmaz hic bir eksiklik olmaz. Ama bu is boyle olmamaliydi 40 sene bu memlekete bu orduya hizmet et en ufak bir olumsuz durumda ben küstüm ben yokum dememeliydi boyle birinin tum ilisigi tum haklari hatta emekliligi bile iptaal edilmeli Madem istifa ediyorsun tum haklarindan vazgec....

  • Taharet kusurlusu19 Mayıs 2020 01:12

    Senin de boşa nefes alman önlenmeli. Lan çomar duyan da atomu parçalayacan sanır. Bu paşa bu ülke için gerekli. Senin gibi işe yaramazlardan çok var. Esas bu paşalardan az var. Senin gibileri yok edip kalifiye adamları korumak lazım

  • Amiral Ali 19 Mayıs 2020 00:03

    Ulan ne boş adamsın sen bu paşanın tırnağı bile olamazsın!!

  • Fenasi kerim18 Mayıs 2020 23:59

    Evlat soyluya neden yalvardı reis geri dön diye bırakın bu işleri terbiyesizlik bu paşaya yapılan

  • Uyan 18 Mayıs 2020 23:39

    Açıkca diyorlarki sesini çıkartma yan gel yat al maasii ...al iste kısaca turkiyenin durumu

  • Eminim18 Mayıs 2020 23:15

    Amiralin yaptıkları ortada bu kadar başarılı bir insanı boş bir kadroya atamak ne demek hangi akıl laf değil icraat yapmış çalışmalarına bakın yiğidi öldürün hakkını yedirmeyin vatan millet derken sen başarılı bir insanı nasıl pasifize edersin bunun yönetmekle alakası yok bu bir kıyım hiçbir devlet yönetim şekliyle açıklanamaz bence ne sebep olursa olsun

  • Saygıdeğer Paşam,18 Mayıs 2020 22:58

    Allah hepsinin belasını verecek,üzme canını.

  • Ahmet sağlam 18 Mayıs 2020 22:28

    Anlatamazsın Amiral anlatamazsın bu memleket çobansız yönetime alışık değil.boş beyin zebil.ne seni anlarlar ne yaptıklarını.Sen gittin ilk başta hala içimizde ve devlet içinde görevde olan fetöcüler bayram etti.başta Yunanistan AB ,Amerika İsrail bayramda.işte bunu bu boşbeyinler anlamaz.zaten anlayamaz...

  • Çorum'lu18 Mayıs 2020 22:25

    Komutan Feto ve Yunanistanın korkuku rüyasıdır özellikle askerde ki fetocular ile tek tek mücadele etmiş ve görevlerini bitirilmiştir. Işte bunu sindiremeyenler paşamızı görevden uzaklaştırmıştır. Türk millet-i bunu unutmaz yine fetocular ile birileri iş birliğine başlamış gibi.

  • BİR DOST18 Mayıs 2020 22:17

    Bırak kardeş bu eski ağızları, Cumhurbaşkanı devlet bakanını bir günde alıyorsa görevden, devlet memurunu neden almasın. Ne güzel başka göreve atanmışsın ne sızlanıyorsun.

  • ORHİ19 Mayıs 2020 20:15

    SEN KİM OLUYORSUN ASKERLE DEVLET MEMURUNU BİR TUTARSIN. ANLAŞILAN FARKINA VARAMAMIŞ SIN. ASKERE GİTMEDİN GALİBA. 

  • Bir dost denen hain18 Mayıs 2020 23:00

    Onursuz yanaşma,ait olduğun çöplüğe kesin dönüş yap.

  • Yanansavaar18 Mayıs 2020 22:30

    Yunanın dostusun galiba ağıza bak

  • Lemi18 Mayıs 2020 22:22

    Feto kriptoları heryerde maşallah. Yine yenileceksiniz her koşulda Allah büyüktür.

  • Vatandaş18 Mayıs 2020 22:06

    Hulusi akar bu kumpasın neresinde ,asıl tartışılacak kişidir

  • Yine mi18 Mayıs 2020 22:05

    Gene bir darbe konuşmaları, erken seçim konuşmaları var. Yine bir danışıklı dövüş, iktidarı kaybetme korkusu ile birşeylere tutunma çabası mı ? Millet ekmek derdinde, bunlar koltuk, para, güç. Allah'ım çocuklarımızı korusun tüm bu kötülüklerden, ülkemizi askeri ve siyasi darbelerden korusun, Allah bu açgözlü siyasilerin gözünü doyursun, bizleri bunların hırsından, kötülüklerinden uzak tutsun.

  • cingöz18 Mayıs 2020 21:52

    2. çevik bir vakası

  • adam18 Mayıs 2020 21:37

    istifa etmen olmaz bildiklerin varsa adam gibi anlat. görevde iken süs görevi bırak konuş...

  • Komik18 Mayıs 2020 22:31

    Rumuza bak yoruma bak harbi komiksin

  • Kumpas18 Mayıs 2020 21:24

    Nedense hiç yabancısı olmadığımız yöntemler ve benzerlikler,

  • fafa18 Mayıs 2020 21:21

    Ben Fetö ile mücadele edildiğine hep şüpheyle yaklaştım,bazı atamalar beni iyice soğuttu.

  • TC VATANDAŞI 18 Mayıs 2020 21:14

    FETÖ SEVİNECEKTİR. ŞEREFİYLE ONURUYLA VE DE BAŞARIŞI BİR TÜRK GENERALİNİN İSTİFAYA SÜRÜKLENMESİ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL

  • AHMET ÖZBİR18 Mayıs 2020 21:07

    Türk ordusunun şerefli bir subayı daha kısır çekişmelere kurban edilmiştir. Bir sonraki seçimde oyum CHP'ye olacaktır.

  • Hadi ya19 Mayıs 2020 00:04

    Bende diyordum ki cok degerli vatandas bu haberi yorumsuz! birakmis ilk defa! neyseki yine varsin ve bizi engin bilginden mahrum birakmamissin....bu arada acaba egitimin nedir? Onu merak ediyorum!

  • vatandaş 18 Mayıs 2020 23:01

    asıl komik sensin kim bir eleştiri yapsa hemen fetöcü pkklı terörist  

  • Vatandas18 Mayıs 2020 21:54

    ;)) cok komiksin corc.memleket pensilvanyamı?