E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı 200’e yakın sektör temsilcisinin katılımıyla düzenlendi. Birlik merkezindeki toplantının açılış konuşmalarını Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul A.Ş. Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Çetinkaya ve TSPB Başkanı Erhan Topaç yaptı. Toplantı kapsamında 2018 yılı faaliyetleri değerlendirildi.
ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU: HEDEFLERE ULAŞABİLMEK İÇİN KAFA YORMALIYIZ
Sermaye piyasalarının tüm dünyada işlemeye devam etmekte, küresel ve yerli ölçekte fırsatlar sunmakta ve gelişimini sürdürmekte olduğunu belirten Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Sermaye piyasalarının geneli konusunda hedeflerimize ulaşabilmek için ülkemizdeki mevcut tasarrufları nasıl sermaye piyasalarına çekebiliriz ve mevcut tasarruf seviyesini nasıl artırabiliriz sorularına kafa yormalıyız. Ancak tasarrufları sermaye piyasalarına çekebilmemiz için, yatırımcılara uzun vadeli bir yatırım projeksiyonu sunulabilmesi ve uzun vadeli planlar yapabilmelerine yardımcı olunması gerekmektedir. Bu konuda birlik üyelerine önemli bir görev düşmektedir. Tasarruf sahipleriyle yakın temas halinde olan birlik üyelerinin nitelikli personelinin, yatırım kültürünün geliştirilmesi ve sermaye piyasalarına olan güvenin güçlendirilmesi için bu konuya özel önem vermeleri gerekmektedir.” dedi.
PROF. DR. ERİŞAH ARICAN: STRATEJİK ÖNCELİK PLANI YAPILDI
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, sermaye piyasalarının derinleşmesi ve çeşitlendirilmesi için “2019- 2021 Stratejik Öncelik Planı” hazırladıklarını anlattı.
MURAT ÇETİNKAYA: TAHVİL PİYASASINDA DERİNLİK OLMALI
Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya da konuşmasında, “30-35 sene içinde iyi bir sermaye piyasaları yaratmışız. Ama tahvil piyasasında henüz iyi bir ortam yaratamamışız.
Tahvil piyasasında derinlik olmazsa yabancı yatırımcı Londra’da işlem gerçekleştiriyor.
Tahvil piyasasında yabancıların payı yüzde 60-65 iken şimdi yüzde 12-13’lerde.
Tahvil piyasası girilmesi çıkılması gereken bir piyasa olmalıdır” dedi.
ERHAN TOPAÇ: BİRLİK, YOL GÖSTEREN BİR KURUM OLARAK PROAKTİF ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK
TSPB Başkanı Erhan Topaç konuşmasında, 2018 yılında yapılan faaliyetler ve 2019 yılında devam eden projeler hakkında bilgi verdi. TSPB’nin sektörle ilgili gelişmelere tepki veren değil, sektörle ilgili konuları gündeme getiren ve bu konuda alınacak kararlara yol gösteren proaktif bir kurum olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
Topaç, sermaye piyasasının daha da ileriye taşınması için tüm tarafların görüşlerini alarak, yapılması gerekenleri belirlediklerini ifade etti. Konuşmasında, makroekonomik istikrarın ve büyümede sermaye piyasalarının rolünün önemine dikkat çekerken, hükümetimizin sermaye piyasalarına destek verdiğini ve bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Son olarak, sermaye piyasalarının uzun dönemli yatırım alanı olduğunu, öneri ve eylemlerin bir program dahilinde ve sistematik şekilde yapılması için Ulusal Sermaye Piyasası Programı açıklanması gerektiğini söyleyen Topaç, rekabetçi ve cazip bir finansal ekosistem yaratmanın Türkiye’nın büyümesi için önemini bir kez daha belirtti.
DR. ALP KELER: DAHA GÜÇLÜ SERMAYE PİYASASI İÇİN ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ.
Birlik Başkanlığı görevini Erhan Topaç’tan devralan Dr. Alp Keler, Birlik genel kurul toplantısı kapsamında yaptığı konuşmada, TSPB’ye geçtiğimiz yıl boyunca hizmet vermiş olan Erhan Topaç’a değerli çalışmaları ve önemli katkıları için sektör adına müteşekkir olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:“Birliğimiz sermaye piyasalarımızın gelişmesinde önemli bir misyona sahip. Başkanlık görevini teslim almamla beraber bu misyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek adına çalışmalara devam edeceğiz. Belirlenen yol haritasındaki hedeflerin gerçekleştirilmesi ve sektörün en etkin şekilde temsil edilmesi için çalışacağız."
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
bırakın şü saçmalığı sermayesi güçlü olan şirkeleri c gurubundan çıkartın.neden tam gün işlem görmez glbmd .nedir bu beee.vallahi yeter artık 9 yıl oldu .yatırımcıya eziyet yaptırmaktan zevkmi alıyorsunuz.batık şirketler A gurubunda.sermaesi bitmiş şirketleri c gurubuna alın.dünyanın bütün borsalarında böyledir
Borsadan sıfır atın...bu bir......EGYO’nun ve Göldağı olayını çözün bu iki.....güven sağlayın bu üç...akıllı olun....yoksa bu memlekette küçük yatırımcı bulamayacaksınız....kimi üteceksiniz....
Borsa uçacak....nthol çok ucuz....ytd
Kaç gündür bıkmadınız aynı şeyi yazmaktan. Madem çok ucuz, ucuzundan koli koli alın...
Galip öztürk gürcistandan selam ediyor size
SPK ya kilit vurun bu piyasalar kendi kendine gelişir zaten patron ve spekler i korumaktan başka bir işe yaramıyor.
Sistem Küçük yatırımcının para kazanmaması üzerine kurulmuş hissede yıllarca beklese de kazanamıyor, al sat yapsada sonucu değiştiremiyor kardan pay alsa hisse fiyatından daha fazlasını kaybediyor kim kazanıyor aracı kurumlar ile parası çok olup sistemin işleyişinde ki sorunları kullananlar Çözüm şirketlerin borsada iyi fiyatlardan sattıkları hisselerine sahip çıkmalarını sağlamak bunun yoluda borsada alınan hisselere yönetime katılım hakkının verilmesi %50 üstü halka açık şirketler kar ediyormu batıyor mu görelim
Küçük yatırımcının elindeki avucundakini resmen gasp ediliyor borsa olmuş kumar yeri
SPK küçük yatırımcıların haklarını savunmak. Zaten çok azalan küçük yatırımcı hiç kalmayacak. Hakim hissedar hakkı değil küçük ortak hakları korunmalı
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:23)