E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan dünyayı ayağa kaldıran yeni tweet---

Trump'tan dünyayı ayağa kaldıran yeni tweet

Trump'tan dünyayı ayağa kaldıran yeni tweet
12 Nisan 2018 - 13:47 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye yönelik olası müdahalenin hemen de gerçekleşebileceğini hiç de gerçekleşmeyebileceğini belirtti

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye olası askeri müdahale ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Trump'ın dakikalar önce attığı tweet'te şu ifadeyi kullandı; "Suriye'ye saldırının ne zaman gerçekleşeceğini asla söylemedim. Bu çok yakın ya da hiç de yakın olmayan bir zaman olabilir. Her durumda, benim yönetimim altındaki ABD DEAŞ'tan bölgeyi temizleyerek harika bir iş çıkardı. 'Teşekkür ederiz ABD'miz nerede?" 

Trump dün Rusya'nın Suriye'yi füze saldırılarına karşı savunacağını ilan etmesinin ardından Twitter hesabından Suriye'ye operasyon mesajı vermişti. 
ABD Başkanı, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Rusya, Suriye'ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan gaz katili hayvanla ortak olmayacaktınız." ifadelerini kullanmıştı.

Esad rejimi, başkent Şam'daki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde 7 Nisan'da kimyasal silah kullanmış, 78 sivil ölmüştü.
 
ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) BM içinde katliamın soruşturulması ve sorumlularının belirlenmesi için mekanizma kurulmasını öneren tasarı sunmuş ancak Rusya veto etmişti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "BMGK harekete geçse de geçmese de ABD, Suriye'deki kimyasal silah saldırısına cevap verecek." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da Esad rejimine karşı askeri seçenek de dahil tüm ihtimallerin masada olduğunu ve eğer saldırıda sorumluluk payı varsa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de "bedel ödeyeceğini" dile getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhsin Aker12 Nisan 2018 20:24

    Twitlerle borsaları düşürüyor ala geçiyor.Doları zıplatıyor satışa geçiyor.Yani bir başkana yakışacak davranışlar değil.Ama dünyada herkes dolarcı , borsacı oldu.Başrollerdeki oyuncular belli isim vermeye gerek yok.Dünya ekonomisini indiriyorlar bindiriyorlar.Böyle korkuda korkuda sattırıyorlar.Yükselince her yer güllük gülistanlık gelene veriyorlar baseball sopasını.Yani insanların sömürülmesi , emperyalizmin ayak oyunları.

  • Kerim12 Nisan 2018 19:43

    Adam akilli anasinin gozu bu duzeye onun bunun kayirmasiyla torpiliyle gelmemistor her bir hinlihi vardir

  • Bika12 Nisan 2018 18:28

    Dünya savaşları sadece ekonomik nedenlerle değil, ülkelerinin başına eşzamanlı geçen deli liderler nedeniyle çıktığı ortada.

  • Serdar K.12 Nisan 2018 18:02

    Ya sarhoşken tweet atıyor ya da bunamış

  • Tekaüt12 Nisan 2018 15:28

    Dünyamıza hayırlı uğurlu olsun! Bir bu eksikti tam oldu;

  • mehmet12 Nisan 2018 15:18

    Bu teknolojik kitle imha silahları sayesinde artık savaş mavaş olmaz. ha ne olur? devletler terör örgütleri vasıtasıyla birbirlerini vururlar.

  • İsmail12 Nisan 2018 14:49

    kafa kırık nasıl seçmiş amarikalı adamı onlarda oy kulanmayı bilmiyor demekki

  • meraklı12 Nisan 2018 14:22

    adam bir twitle kaç milyar dolar götürdü..manipülasyon suçu işliyor..bunlarbikaç amerikalı oturmuş masa başında twitlerle dünyayı soyuyorlar..ne güzel tezgah..at bi twit milyar dolar vurgun vur..nasıl bi amerika başkanlığı bu..twitçi olmuş..twistt gibi...komedi .**

  • cenk mert12 Nisan 2018 14:05

    bir numaralı spekülatör bu dingil

  • la casa de papel12 Nisan 2018 14:04

    tam dümenci

  • Kefal12 Nisan 2018 14:01

    Allah bu adamın şerrinden tüm dünyayı korusun. Bir insan bu kadar dengesiz olamaz. Ne zaman ne diyeceği ne yapacağı belli değil. Şahsi düşünceler ve ticaret kafası ile ülke mi yönetilir?

  • Mann12 Nisan 2018 14:00

    Len bu adam deli.vallahada deli.vallahada deli

  • tuncer12 Nisan 2018 13:59

    ÖZET OLARAK DİYORKİ şimdi ben buraya neden çıktım niçin çıktım nasıl çıktım bunu izaha gerek yok gördünüz yürüdüm çıktım ama çıkmamışta olabilirim cıkmıssam çıkmışımdır cıkmamıssam cıkmamısımdır falan filan...