E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'ın galibiyeti Amerikan borsasını çalkaladı---

Trump'ın galibiyeti Amerikan borsasını çalkaladı

Trump'ın galibiyeti Amerikan borsasını çalkaladı
15 Kasım 2016 - 07:59 borsagundem.com

Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından ABD borsalarında sert hareketlere neden oldu.

Amerika'da başkanlık koltuğuna Donald Trump'ın oturmasıyla borsalar rekor seviyeye çıktı ve seçim sloganı olan 'Amerika'yı tekrar büyük yapın' sözleri piyasaları da etkiledi. Buna rağmen tahvillerin hızla elden çıkarılması Wall Street için kötü bir işaret ve en azından kısa vadede, hisse senetlerinde problem yaratacağı düşünülüyor.

The Lindsey Group'tan üst düzey analist Peter Boockvar da konuya dair açıklamalarda bulunurken, hisse senetlerindeki yükselişin çok tehlikeli olduğunu, bunun sadece bazı sektörlerde değil, tüm ekonomide geçerli olduğunu dile getirdi.

Son günlerde hisse seneti fiyatları büyük çöküş yaşarken, bunda Donald Trump'ın demokrat rakibi Hillary Clinton'ı yenerek yatırımcıları şaşırtmasında da büyük payı var.

Geçtiğimiz ayda telekomünikasyon sektörü yüzde 7.5, emlak sektörü yüzde 4.2 ve kamu hizmetleri de yüzde 4 civarında bir düşüş yaşadı, FactSet verilerine göre S&P 500 listesinde en kötü üç performansa ulaştı.

Trump'ın vaatleri arasında yönetmelikleri gevşetme, vergileri indirme ve yol-köprü yapımlarına harcanan parada artış gibi maddeler bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)