E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'a liderlerden eleştiriler sürüyor---

Trump'a liderlerden eleştiriler sürüyor

Trump'a liderlerden eleştiriler sürüyor
30 Ocak 2017 - 09:06 borsagundem.com

Trump'ın yedi ülkeden ABD'ye girişleri kısıtlama kararı ardından küresel liderlerden ve şirketlerden yoğun eleştiri geldi

ABD Başkanı Donald Trump karşısındaki küresel muhalefet, Trudeau'dan Merkel'e bazı dünya liderlerinin Trump'ın Müslüman ağırlıklı yedi ülkeden ABD'ye girişi sınırlandırması ardından kararı kınamasıyla, Pazar günü zirveye ulaştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, twitter hesabı üzerindenyaptığı bir açıklamada Kanada'nın kapılarının işkenceden, terör ve savaştan kaçanlar için açık olduğunu belirtti. Trudeau'nun açıklamasında, “İnancınıza bakmaksızın Kanada siziiçteklikle karşılar” dedi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ise Cumartesi günü Donald Trump ile gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinde söz konusu yasak ile ilgili endişelerini dile getirdi. Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert'in twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre “şansölye, terörizm ile gerekli ve kararlı mücadelenin, belli bir etnik köken veya inançtan olan insanları genel zan altında bırakmayı meşrulaştıramayacına emin.”.

Trump'ın yasağına karşı muhalefet, siyasi liderlerin yorumlarıyla sınırlı kalmadı. Netflix Inc.'in CEO'su yapılan değişikliklerin “Amerikan-dışı” olduğunu belirtti. Alphabet Inc.'ten Google, karardan etkilenebilecek çalışanlarına acil olarak ABD'ye dönmeleri çağrısında bulundu.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)