E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTrump'a dair kaygılar doları değersizleştiriyor mu?---

Trump'a dair kaygılar doları değersizleştiriyor mu?

Trump'a dair kaygılar doları değersizleştiriyor mu?
17 Mayıs 2017 - 14:33 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkanı Trump görüşmesinin ardından... A1 Capital'den günün analizi

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rus üst düzey diplomata gizli bilgileri açıkladığına ilişkin haberin ardından düşüşünü beşinci güne taşırken, Euro Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Ham Petrol, üretim kısıntılarının uzatılacağına ilişkin güvenin artmasının etkisiyle yükselişini sürdürdü.
Haftanın ikinci işlem gününü Bist 100 endeksi beklentilerimiz dahilinde 96500 seviyesine yakın seyrederek tamamladı. 94161 seviyesinden gerçekleşen kapanış sonrasında dolar da 3,5538 seviyeleri görülürken altın da 1238 dolar ons seviyelerinde yükselişleri gördük.
Euro Dolar paritesinde ise 1,10 seviyesi aşılarak 1,11 seviyesi test edildi.

Haftanın ikinci günün yaşananlara kısaca baktığımızda;

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'tan kaynaklanan siyasi kargaşanın ABD para birimine talebi daraltmasının ardında, Kasım ayındaki ABD başkanlık seçiminden bu yana en düşük seviyesine yaklaştı.
ABD Başkanı Trump'ın, FBI Direktörü Comey'den Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'a ilişkin soruşturmayı durdurmasını istediği belirtiliyor.
ABD'de açıklanan sanayi üretimi Şubat 2014'ten beri görülen en büyük artışı kaydetti. Beklentinin çok üstünde açıklanan sanayi üretiminde, otomobil imalatının % 5 artması belirleyici oldu. Fed verilerine göre sanayi üretimi Nisan'da %1 arttı.
Küresel büyüme beklentilerine dair olumlu görünüm, şirketlerin yatırımlarını artırması ve sıkı istihdam piyasasıyla sanayi üretiminin gelecek aylarda da güçlü kalması beklentiler arasında..
22 Mayıs’ta Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev İstanbul’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ülkeleri hükümet ve devlet başkanları toplantısında Rus heyetine önderlik edecek.
Moody's'in EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Ülkeleri Başkanı Lemay, siyasetin Türkiye'de işletmeleri ve tüketicileri etkilemeye devam edeceğini kaydetti.
Trump, Rusya ile bilgi paylaşımı kararını savundu.

Haftanın üçüncü gününe girerken…!

Dünya Basını tarafındadan dikkatle takip edilen C.Başkanı Erdoğan Trump görüşmesinde öne çıkan notlara baktığımızda;

Trump –Erdoğan Görüşmesinde C.Başkanı Erdoğan:

YPG-PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz. Suriye, Irak, Yemen ve Libya’daki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedeceklerdir. İki müttefikin dayanışma ve işbirliği eli kanlı cinayet şebekelerini bertaraf etmek için kafidir….dedi..(Kaynak:Borsa Gündem)
ABC News: Trump ve Erdoğan, ABD’nin Kürtler’i silahlandırma kararına rağmen ipleri koparmadı. İki lider, askeri ve ekonomik alanda işbirliğini yeniden kurma kararı aldı.
Washington Post: Trump, Kürtleri silahlandırmasına rağmen Türk lidere övgü yağdırdı.
CNN: Trump, Erdoğan’ı, gerginliklere rağmen hoş karşıladı.
Voice of America: Trump, Erdoğan’ hoş karşıladı.
Görüşme Rusya kanadında da dikkatle izlendi. Rus basını, ortak basın toplantısında verilen mesajlardan özellikle birini ön plana çıkardı. Resmi ajans Sputnik ve bazı gazeteler, Trump’ın Türkiye’yle NATO ortaklığını ve iki ülkenin Soğuk Savaş’ta Sovyetler’e karşı aynı blokta yer almasının altını çizdiği cümlelerini manşetlerine taşıdı.(Kaynak:Habertürk)
Ve Çarşamba Gününe Geldiğimizde Ajandamızda;
12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Nis) 1,2% 1,2%
12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Nis) 1,4%
17:30 USD Ham Petrol Stokları -2,283M -5,247M

Yeni güne ABD'deki siyasi endişelerin piyasalar üzerinde baskısıyla başlıyoruz. Trump ve yaptığı icraatlar piyasalarda kaygı ve zaman zamanda endişe ile takip ediliyor. Korkulan ise Trump görevden alınabilir mi? Gelişmeler ve haber akışıyakın takibimizde olacak.
Dolarda değer kaybı bu sabahta devam ediyor. Yeni güne 3,5480 seviyesinde başlıyoruz.
Altında ise bu siyasi kaygılar kazanca dönüşmeye ve değer artışına neden oluyor ve altın güne 1243 dolar onsa seviyesinden başlıyor.
Dolar endeksinde ise 98 seviyeleri dikkatle takp ettiğimiz seviyeler olacak. Öte yandan Euro Dolar paritesinde ise 1,1105 yeni günün ilk rakamı..

Belgin Maviş - A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)