E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTrump sonrası piyasalarda nasıl hareket etmeli---

Trump sonrası piyasalarda nasıl hareket etmeli

Trump sonrası piyasalarda nasıl hareket etmeli
09 Kasım 2016 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda Trump sonrası piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Uzun süren seçim çalışmalarının ardından bugün ABD Başkanı belli olacak. Anketlerin ve beklentilerin aksine bu sabah açılan oylar itibariyle Trump, Clinton’ın önünde bulunuyor.( Trump %49,2 ve Clinton
%46,5) Adayların kaleleri olan eyaletlerden gelen sonuçlar itibariyle Trump önde görünürken, daha sonra “gri eyaletler” olarak adlandırılan ve seçim sonuçlarını büyük ölçüde belirleyecek olan eyaletlerden gelen
sonuçlardan sonra Trump hala Clinton’dan daha fazla oy aldığı görülüyor.
Trump, Ohio ve Florida gibi kalabalık ve kilit öneme sahip eyaletlerde burun farkıyla önde giderken, AP verilerine göre şuandaki delege sayısında Trump 244’e 215 Clinton’ın önünde bulunuyor.(Başkanlık için 270 delege gerekiyor.) Bu sonuçları fiyatlama başlayan piyasalarda, Trump etkisiyle dalgalanmalar yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde 3,1715 seviyesinden kapanan dolar/TL kuru akşam saatlerinde 3,30’u test ederken, sabah saatleri itibariyle 3,22 seviyelerinde seyrediyor.
En çok etkilenen para birimi kuşkusuz, Trump’ın seçim yarışında öne çıktığında olduğu gibi, Meksika pezosu oldu. Dün 18.43 seviyesinde olan Meksika pezosu dolar karşısında %12’lik değer kaybıyla 20.70
seviyelerinde seyrediyor.
Güvenli liman altında ise spot altın Brexit referandumundan bu yana en hızlı yükselişini gösterdi. Altın şuanda 1334 dolar/ons’tan ve gram altın 138.77 TL’den işlem görmekte. Yen de altın gibi değer kazandı ve %3.6’lık artışla 101.20 dolar/yen seviyesinden işlem görüyor.
Japon yeni ve hisselerindeki hareketlerin ardından Japonya maliye bakanlığı ve merkez bankası piyasaları konuşmak için toplanacağını açıkladı.
Trump’ın önde olması ile birlikte Asya piyasalarında da küresel piyasalarda olduğu gibi sert düşüşler yaşandı. Tokyo Nikkei 225 endeksi %4.75 değer kaybı yaşadı.
FED’in faiz artırım beklentileri ise bu seçim sonuçları neticesinde %50’nin altına düşmüş durumda. Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımı beklentileri, seçim sonuçları öncesinde Clinton’ın anketlere göre önde olduğu dönemde %90’lara gelmiş durumdaydı.Öte yandan 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi dokuz puan düşerek yüzde 1.76'ya indi. Bu, Brexit’ten sonra en sert düşüş.Bugün yurtiçinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu’nda konuşması takip edeceğimiz gelişmelerden olacaktır.
Sonuç itibariyle, ABD seçim sonuçları tam netleşmiş olmasa da Trump’ın 244 delege ile 215 delege toplayan Clinton’ın önünde olması aradaki farkın kapatılabilme ihtimalinin gittikçe zayıflaması
piyasalarda özellikle emtia tarafı başta olmak üzere, vadeli piyasalar dahil, güne sert satış baskııyla başlıyoruz.
Trump sayesinde cumhuriyetçilerin temsilciler meclisinde çoğunluğu garantilemesi bu satış baskısını devam ettirecektir.
Sakin ve temkinli olmamız gereken bir güne başlıyoruz. Dikkat!!

A1 Capital   www.a1capital.com.tr

Borsa güne düşüşle başlayacak

 

Trump gelirse neler yapacak?

 

Dolar ve euroda Trump yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)