E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTrump fırtınası sakinleşiyor mu---

Trump fırtınası sakinleşiyor mu

Trump fırtınası sakinleşiyor mu
13 Aralık 2016 - 09:41 borsagundem.com

İş Yatırım sabah raporunda piyasaları değerlendirdi. Kurum, Trump sonrası oluşan negatif havanın dağılmaya başladığını değerlendirdi.

ABD dolarının, faizlerin ve Wall Street’in eşanlı olarak yükselişi, gelişmekte olan piyasaların çöküşü olarak tanımlayabileceğimiz Trumpflasyon dalgası sakinleşme işaretleri göstermeye başladı.

Gelişmekte olan ülke varlıkları Trump dalgasının geri çekilişine olumlu tepki veriyor. MSCI gelişmekte olan ülke hisse senetleri ve JP Morgan gelişmekte olan ülke kurları endeksleri Trump sonrası zararlarının yarıya yakınını geri aldı.

Ekonomideki sert iniş endişesi ve jeopolitik risklerdeki artış nedeniyle Türkiye varlıkları gelişmekte olan piyasalardaki toparlanmanın gerisinde kaldı. Türk lirası %9 değer kaybıyla, DİBS ve eurotahviller 100 baz puan faiz artışı ile en kötü performans gösteren iki piyasa arasında yer alıyor. Hisse senedi tarafında geçen haftaki yükseliş sayesinde en kötü üçten çıktık.

Doların küresel olarak değer kaybı, ABD vadelilerindeki yükselişe paralel Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Yükselişin devam edip etmeyeceği yarınki FOMC toplantısında verilecek mesajlara paralel şekillenecek.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 13.12.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 13.12.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)