E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTokyo'da enflasyon BOJ hedefinin altında---

Tokyo'da enflasyon BOJ hedefinin altında

Tokyo'da enflasyon BOJ hedefinin altında
25 Ekim 2024 - 07:23 borsagundem.com

Tokyo'da çekirdek enflasyon BOJ'un yüzde 2 hedefinin altına indi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Ekim ayında çekirdek enflasyon son beş ayda ilk kez BOJ'un %2'lik fiyat istikrarı hedefinin altına düştü.

Tokyo metropolitan bölgesi tüketici fiyat endeksi Ekim ayında bir önceki yıla göre %1,8 arttı. Eylül ayında artış %2,1 olmuştu. Bölgeye ait enflasyon verileri ülke genelindeki TÜFE'nin öncü göstergesi olarak kabul ediliyor.

RAKAMLAR BOJ HEDEFİNİN DE ALTINDA

Açıklanan rakamlar Tokyo'da yıllık genel fiyat artış hızının Ekim ayında üst üste ikinci ay yavaşladığını gösterdi. Enerji fiyatlarındaki daha ılımlı artış enflasyonun merkez bankasının %2'lik hedefinin altında kalmasına yardımcı oldu.

Değişken taze gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda bırakan temel enflasyon ölçüsü Ekim ayında hız kazandı. Çekirdek TÜFE olarak adlandırılan gösterge, Eylül ayındaki %1,6'lık artışa kıyasla bir yıl öncesine göre %1,8 arttı.

Tüketici iştahının önemli bir göstergesi olan hizmet fiyatları Ekim ayında, Eylül ayında görülen %0,6'lık artıştan biraz daha hızlı bir şekilde %0,8 arttı.

BNP Paribas ekonomisti Ryutaro Kono, “Yendeki son zayıflama göz önüne alındığında, BOJ muhtemelen gelecek haftaki toplantıda mesajının bir bütün olarak aşırı güvercin görünmemesine dikkat edecektir” dedi.

HSBC ekonomistleri Frederic Neumann ve Jun Takazawa da, “BOJ, sürdürülebilir enflasyona ulaşma konusundaki ilerlemeyi teyit etmek için zamanını bekleyebilir ve gelen verileri değerlendirebilir” ifadelerini kullandılar.

Apple'ın Çin pazarındaki düşüşü sürüyorApple'ın Çin pazarındaki düşüşü sürüyor

 

Çin Merkez Bankası'ndan faiz kararıÇin Merkez Bankası'ndan faiz kararı

 

IMF'den Türkiye'ye övgü: Olumlu etkilendikIMF'den Türkiye'ye övgü: Olumlu etkilendik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)