E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTOKİ 'Mobilya Kent' kuruyor---

TOKİ 'Mobilya Kent' kuruyor

TOKİ 'Mobilya Kent' kuruyor
10 Kasım 2012 - 11:56 borsagundem.com

TOKİ, Türkiye’nin mobilya merkezi olarak bilinen Kayseri’ye bir mobilya üretim merkezi kazandıracak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye’nin mobilya merkezi olarak bilinen Kayseri’ye bir mobilya üretim merkezi kazandıracak. TOKİ’nin vatandaşla ortak geliştirdiği ilk proje olma özelliğine de sahip proje ile Kayserili mobilyacılar modern üretim tesislerine kavuşacak. Projenin temeli yarın atılacak.
TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, Kayseri’ye inşa edilecek Mobilyakent, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, açıkladığı Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm ve Destek (3D) Strateji Belgesi ve Eylem Planı (ESDEP) kapsamında inşa edilecek. Projede temel hedef; esnaf ve sanatkarların rekabet gücünün arttırılması, değişim ve dönüşümün desteklenmesi olarak belirlendi. Planda, esnaf ve sanatkârların sorunların üstesinden gelebilmesi ve gerekli değişim ve dönüşümü gerçekleştirebilmesi için bu kesimin üretim faaliyetlerinin desteklenmesine ve bu kesime yeni fırsatlar sunulmasına işaret ediliyor. ESDEP planında esnaf ve sanatkârlara yönelik küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKİ’nin imkanlarının kullanılacağı yer alıyor.
MOBİLYAKENT PROJESİ’NİN TEMELİ YARIN ATILACAK
ESDEP projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından, Kayseri’ye modern bir mobilya üretim merkezi kazandırılması amacıyla Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Belediyesi, TOKİ ile işbirliğinde “Mobilyakent” projesini geliştirdi.
Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası üyelerine daha modern şartlarda üretim yapılabilecek Mobilyakent projesinin temeli 11 Kasım Pazar günü (yarın) düzenlenen bir törenle atılacak. Tören Kocasinan İlçesi Oymaağaç Mahallesi’ndeki Kayseri Şeker Fabrikası arkasında yer alan proje alanında düzenlenecek.
İHALE BEDELİ YAKLAŞIK 115 MİLYON TL
Mobilyakent, Kayseri Şeker Fabrikası ve Kuzey Çevre Yolu arasında bulunan arsa üzerinde inşa edilecek. Yaklaşık 425 bin metrekare kapalı alanda üretim alanlarından oluşması planlanıyor. Kayserili mobilyacılara daha modern şartlarda üretim imkanı sunacak proje kapsamında farklı tiplerde 688 işyeri ve 2 cami inşa edilecek. Muhtelif büyüklükteki bu işyerlerinin en küçüğü 92, en büyüğü ise 1847 metrekare genişliğinde olacak. İşyerleri “zemin+asma tavan” şeklinde tasarlandı. Prefabrik nitelikte olacak işyerlerinden 16’sı betonarme inşa edilecek. 114 milyon 938 bin TL ihale bedeli bulunan birinci etabın 750 günde tamamlanması planlanıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet10 Kasım 2012 19:09

    toki yapracık konutları bersat kimse tavsiye etmiyorum tokiden ev alsın 85.000.tl ye sattıgı evin maliyati taşçatlasa 40.000.tl yi geçmez HAKKIM HARAM OLSU