E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTOKİ çürük binalara savaş açtı ---

TOKİ çürük binalara savaş açtı

TOKİ çürük binalara savaş açtı
17 Şubat 2011 - 08:53 borsagundem.com

TOKİ Başkanı Bayraktar, marttaki kurultayda dünyanın önde gelen bilim adamlarının depremi tartışacağını söyledi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin deprem riski taşıyan çürük binalarını yenilemek için kolları sıvadı. Deprem dönüşümü için toplumun tüm kesimlerinin güç birliği yapması gerektiğini belirten Bayraktar, bu dönüşümü başlatmak için dünyanın önde gelen kent uzmanlarını Türkiye’deki uzmanlarla bir araya getireceklerini belirtti. Bayraktar, deprem dönüşümüne en riskli ve bölge ve şehirlerden başlayacaklarını belirterek “Bugün 7 şiddetinde deprem binlerce insanımızın hayatını tehlikeye atar. Mali açıdan da 90 milyar liralık fatura çıkarır” dedi.
AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK
TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, çağdaş kentleşmeyle doğal afetlere hazırlıklı bir Türkiye için 4-5 Mart 2011 tarihlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde 2011 Konut Kurultayı’nı gerçekleştirecek. Kurultaya aralarında Kore Mimarlar Odası Başkanı Lee Sang Leem, ‘global şehir’ kavramının yaratıcısı sosyolog Saskia Sassen, UNDP Çevre ve Sürdürülebilir Gelişim Program Direktörü Dr. Katalin Zaim gibi kentsel dönüşüm konusunda otorite kabul edilen 13 uzman da katılacak. Amerika, Meksika, Kore, Japonya, gibi dünyanın önemli ülkelerinde kentsel dönüşümlere imza atmış yerli ve yabancı uzmanların bir araya geleceği kurultayda, katılımcılar çözüm önerilerini paylaşacak.

STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)