E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTokar'a kayyum atandı---

Tokar'a kayyum atandı

Tokar'a kayyum atandı
27 Haziran 2012 - 07:07 borsagundem.com

Tokar Yapı ve Endüstri Tesisleri San ve Tic A.Ş, bir süredir verdiği hukuki mücadeleyi kazanarak iflas işlemini erteletti

Tokar Yapı ve Endüstri Tesisleri, ekonomik kriz ve alacaklarını tahsil edememesiyle başlayan maddi sıkıntılar üzerine borçlarını ödeyememiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. 50 milyon lira tutarındaki borç için Kadıköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde iflas erteleme davası açan Avukat Şevket Çelik, ihtiyati tedbir kararının ve iflas kararının kaldırlması ve şirketin normal faaliyetlerine devam etmesine karar vermesini talep etti.
Dilekçede özellikle bankalara olan kredi borcunun zamanında ödenememesini başta Mercury Tower’ın yapımından doğan alacağını yurtdışından tahsil edememesine bağlayan Çelik, “Çoğunluğu mühendis, 300’ye yakın çalışan bulunan Tokar’ın 3 yıllık iyileştirme programıyla borçlarını ödeyeceğini” ifade etti. 22 Haziran’da kararını açıklayan mahkeme, Türkiye’nin mekanik elektrik ısı sistemleri, iklimlendirme, endrüstiyel proje üretiminde faaliyet gösteren Tokar Yapı ve Endrüsti Tesisleri’nin üzerindeki haciz ve icra işlemlerinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, şirkete kayyum olarak Prof. Dr. Sezayi Dumanoğlu’nu atadı. Şirket bu süreçte kayyum denetimde faaliyet gösterecek.
“Mühendislik okulu”
1954 yılında kurulan ve Türkiye’de mühendislik okulu olarak bilenen Tokar, Üzeyir Garih’in Alarko’yu kurmadan önce ilk mühendislik deneyimini aldığı şirket. Halen yönetim kurulu başkanlığını Fenerbahçe camiasının önde gelenlerinden Ayhan Önalan yapıyor. Aynı şirketin ortakları arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın dayısı Faruk Yalçın’ın da bir dönem bulunduğu öğrenildi. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)