E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTL'deki görünüm borsada yükselişi işaret ediyor---

TL'deki görünüm borsada yükselişi işaret ediyor

TL'deki görünüm borsada yükselişi işaret ediyor
10 Ekim 2016 - 09:24 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda TL tarafındaki görünümün borsada borsada yukarı yönü işaret ettiğini değerlendirdi.

Haftaya sakin bir başlangıç
Döviz ve tahvil piyasalarındaki hareketliliğe rağmen hisse senedi piyasalarının yatay bir seyir izlediği bir haftayı geride bıraktık. Cuma günü sterlinde yaşanan sert satışa ve Deutsche Bank ile ABD Adalet Bakanlığı arasındaki pazarlıkta ilerleme sağlanamamasına rağmen küresel risk iştahında bir bozulma görülmüyor.
Asya borsaları ve ABD vadelilerindeki alışlara paralel Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü (%0,3) bir açılış bekliyoruz. Türk lirasında sabah ilk işlemler borsada yukarı yönlü bir açılışı destekliyor. ABD piyasasının kapalı olması nedeniyle hareketliliğin sınırlı olmasını bekliyoruz. Ana ortağın şirketin %5’ine kadar hisse satabileceği açıklaması üzerine Petkim hisselerinde satıcılı bir seyir öngörüyoruz.
Haber akışında yurtiçinde Ağustos ayı sanayi üretimi (İş Yatırım tahmini %2,3) verisi öne çıkıyor. Temmuz ayında dibe vuran ekonominin ne hızla toparlandığını göstermesi açısından Ağustos ayı sanayi üretimi özel önem taşıyor. Yurtdışında Almanya ZEW anketi dışında önemli bir veri akışı görülmüyor.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 10.10.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)