E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL üzerinde hafif baskı olduğu görülüyor---

TL üzerinde hafif baskı olduğu görülüyor

TL üzerinde hafif baskı olduğu görülüyor
30 Mart 2021 - 09:35 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Günün başlangıcında TL üzerinde hafif baskıya dikkat çekiliyor

Sabah saatlerinde Asya seansında pozitif bir hava hakimken, ABD’de aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla ABD Borsası Vadelilerinde olumlu ekonomik görünüm devam ediyor. Fakat ABD 10 yıllık Tahvil faizinin %1,75 seviyesine yükseldiğini görüyoruz. Yurtiçine baktığımızda ise, TL diğer döviz paritelerine kıyasla negatif ayrışırken, kısıtlama kararlarının tekrar gündeme gelmesi TL varlıklar üzerinde sınırlı baskı yaratabilir. Öte yandan, dün yeni Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu şu ana kadar atılmış olan politika adımlarının etkilerini de gözlemleyeceklerini dile getirdi. Ayrıca merkez bankasının %5 enflasyon hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunun da altını bir kere daha çizdi. Günün başlangıcında TL üzerinde hafif baskı olduğunu görüyoruz.

Endeks dünkü seansta hafif alıcılı iken dip noktasının 1.370 ve üst bandın 1.430 olduğu takip edilmektedir. Endekste 1.400 seviyesinin üstünde kalıcılık sağlanmasıyla birlikte bir yükseliş trendi başlangıcından söz edilebilecektir. TL kurunun hafif baskılandığı yeni haftada endekste 1.370 seviyesinin altına inilmesi halinde görünüm değişebilir.

Merit Turizm ve Kütahya Porselen sorusu

 

İki hissede pay yapısı değişti

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 30/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)