E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTL doların çıkışına direniyor---

TL doların çıkışına direniyor

TL doların çıkışına direniyor
18 Aralık 2015 - 09:53 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasa beklentilerine yer verdi

FED’in beklentilere paralel 25 baz puanlık faiz artırımından sonra önemli bir belirsizliğin ortadan kalkması ve artırımların kademeli olarak yapılacağının piyasaların olumlu olarak algılanmasından sonra dün dolar endeksinde yaşanan artış eğilimi başta emtia ve değerli metaller olmak üzere piyasaların üzerinde bir baskı yaratmış gözüküyor.

Bununla beraber özellikle emtia düşüşünden faydalanan nadir gelişmekte olan ülkelerden Türkiye’nin ise gerek BIST bazında gerekse dolar/TL anlamında daha dayanıklı bir duruş sergilediğini gözlemliyoruz. Jeopolitik risklerin sürdüğü ve fakat yeni rahatsız edici bir haber akışının olmadığı bir durumda bu görünüm devam edebilir. İsrail ile ilişkilerin normalleşeceği yönündeki haberler Türkiye’nin bölgede Rusya’nın bölgeye gelmesinden sonra Amerika ve AB ile olan yakınlaşmasının ve ileride bir enerji alternatifi olabileceğinin bir göstergesi.

TCMB Fed’in kararından sonra dolar cinsi ZK’lara ödeyeceği faizi artırması piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Bankacılık sektörünün karına yaklaşık %1.5 civarında bir katkı yapması beklenen bu hareketten sonra TCMB’nin önümüzdeki hafta alacağı karar yakından takip edilecek.

BIST’in iki günlük olumlu performansının ardından önemli gösterge endekslerin ekside kapanışı ve MB’nın önümüzdeki hafta yapacağı toplantıya kadar temkinli bir duruşun korunacağı görüşüyle bugün piyasanın hafif aşağı yönlü bir açılış yapacağını öngörüyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)