E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTL dolara karşı direniyor---

TL dolara karşı direniyor

TL dolara karşı direniyor
30 Kasım 2016 - 09:06 borsagundem.com

Dolar tüm dünyada para birimleri karşısında güçleniyor ancak Türk Lirası yatay seyir izliyor

Dünün en önemli gündem maddesini ABD’nin 3.çeyrek büyüme verisi oluşturuyordu. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre 3. çeyrek büyümesi %2.9'dan %3.2'ye revize edilirken, hanehalkı harcamalarında görülen artış ABD büyümesinin söz konusu revizyonuna pozitif katkıda bulundu.
ABD’de kişisel tüketim verileri de 3. Çeyrekte beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Veri akışındaki olumlu tablo doların dünya genelinde değer kazanmasında etkili oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün dünya genelinde makro gündem yoğun olup, ABD’de Kasım ayına ilişkin özel sektör tarım dışı istihdam, kişisel gelir ve kişisel gider verileri takip edilecek.
Avrupa’da bölgenin Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri ile birlikte Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşması izlenecek. Yurt içinde ise Ekim ayına ilişkin ticaret dengesi verileri takip edilecek. Söz konusu verinin 4.10 milyar dolar açık vermesi beklenmekte.

USDTRY

ABD’de günün ikinci yarısında açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen verilerin ardından doların dünya genelinde değer kazanmasının etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğu dolar karşısında değer kaybetti. Yurt içinde sakin gündemin etkisiyle Türk Lirası dolar karşısında yatay seyir izledi.
Teknik olarak bakıldığında, 3,4000 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,4000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,4500 direnç seviyesi
hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,4000 ve 3,3800 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası Dolar endeksinde yükselişlerin 101,70 seviyesinde hız kestiği görüldü.
Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısına rağmen Euro dolar karşısında sınırlı değer kaybetti.
Bugün ABD’de açıklanacak olan yoğun veri akışı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin açıklamaları paritede hareketlilik yaratabilir. Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0600 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0665 ve 1,0720 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede zayıf seyrin görülmesi halinde ise 1,0585 ve 1,0515 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası doların dünya genelinde değer kazanması sonra altında görülen satış baskısı 1180 seviyesi etrafında dengelendi. Günün ilerleyen saatlerinde görülen tepki alımları sonrası altında 1190 seviyesi önemli olmaya devam ediyor. Bugün ABD’de açıklanacak olan yoğun veri akışı altın cephesinde hareketlilik yaratabilir.
Teknik olarak bakıldığında Altında 1190 seviyesi önemli konumdadır. Altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1190 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1198 ve 1208 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1180 ve 1175 destek seviyeleri izlenebilir.

USDJPY

Dün sabah Yen’in dolar karşısındaki kayıplarını telafi etme çabası gün içerisinde beklentilerin üzerinde açıklanan ABD verilerinin doları yukarı yönlü taşıması nedeniyle yerini zayıf seyre bıraktı. Bu sabah Japonya’da Ekim ayına ilişkin sanayi üretimi verisi aylık bazda %0,1 artış gösterirken, yıllık bazda %1,3’lük azalış kaydetti. Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona
ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 112,20 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin görülmesi durumunda 113,20 ve 114,00 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 110,90 ve 110,80 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası dolar endeksinde yükselişlerin 101,70 seviyesinde hız kestiği görüldü. Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısına rağmen Sterlin G10 para birimleri arasında Dolar karşısında güçlü duruşunu koruyan ilk sıradaki para birimiydi. Bugün ABD’de açıklanacak olan yoğun veri akışı ve İngiltere Merkez Bankası’nın açıklayacağı Finansal İstikrar Raporu paritede hareketlilik yaratabilir
Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2240 ve 1,2150 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde ise 1,2620 ve 1,2840 direnç seviyeleri hedeflenebilir.

BRENT

Bugün sonucunu öğreneceğimiz OPEC toplantısına ilişkin OPEC ve diğer petrol üretici ülkelerin arz kısıtlamasına yönelik üretici ülkelerde gelen açıklamalar petrol fiyatlarında etkili olmaya devam ediyor. Genel algınıngörüşmelerden bir sonuç çıkmayacağı yönünde olması nedeniyle petrol fiyatları zayıf seyretmekte. Bununla birlikte bugün Enerji Bilgi İdaresi tarafından açıklanacak olan ham petrol stok verileri takip edilecek. Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 47,80 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 50,20 ve 51,50 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise
46,40 ve 45,20 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KOMİK OLMAYIN30 Kasım 2016 09:55

    direnen hali buysa pes ettiğinde ne olacak...daha 10 yıl önce 1tl 1 dolar olacak deniyordu...hikaye olduğu anlaşıldı...gine kandırılan vatandaş oldu...vatandaşta kandırılmaya aşık malesef...