E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTHY yolcuları dikkat!---

THY yolcuları dikkat!

THY yolcuları dikkat!
07 Aralık 2011 - 00:20 borsagundem.com

THY yolcularının valizleri açılyor. Eşyalrı alınıyor. Tutanak tutan polisler her gün 5-6 şikayet geldiğini ama önlem alınamadığını söylüyor

2 Aralık Cuma günü bir iş gezisine gitmek üzere Atatürk Havaalanı’na gittim. Oradaki yaşanan hırsızlık olayı Türkiye’deki havaalanlarının güvenlik zafiyetinin bir örneği.
Atatürk Havaalanı Turkish Airlines 11.55 İstanbul -Trabzon uçağına binerken verdiğim bagaj çantamda notebook'um vardı. Ancak Trabzon'a vardığımızda bagajı alır almaz kontrol ettim ve bilgisayarımın olmadığını daha güvenlikten çıkmadan fark ettim. Hemen güvenlik görevlisine bildirdim Trabzon Havaalanı kayıp eşya bölümüne yönlendirildim ve valizimin içinden bilgisayarımın çalındığına dair tutanak tutturdum, oradan hemen havaalanı karakoluna giderek orada da gerekli tutanak işlemlerini yaptırdım.
Yani bir vatandaş olarak gerekli şikayet merciilerini kullanmayı deneyerek içinde özel ve iş dosyalarımın bulunduğu bilgisayarımın çalındığını ihbar ettim. İşte o andan itibaren ne kadar küçük kaldığımızı, Türk Havayolları, Atatürk Havaalanı, Trabzon Havaalanı gibi kurumların aslında malımızı emanet ederek güvenerek seyahat edemeyeceğimiz kurum ve kuruluşlar olduğunu anladım.
Daha en başından oradaki görevli memurların havaalanında bu gibi çalma olaylarını kanıksadığını ve normal karşıladığını gördüm. Trabzon'daki havaalanında işlemler 1 saate kadar sürdü, kamera kayıtlarını inceleyecek kişi yerinde olmadığından görevli polis memuru fotoğrafımı çekti güya fotoğrafıma bakıp kayıtları inceleyeceklermiş. Oradan dilekçe verip ayrıldım kamera kayıtlarını inceleyeceklerini söylediler. İş için gittiğim toplantıya da katılamadım yetişemedim. İş dosyalarımın bulunduğu bilgisayarımı yanıma almıştım bütün dosyalar içinde gitti, işlerimi de yapamadım.
3 Aralık Cumartesi dönüş uçağım saat 16.55'teydi Anadolu Jet'ten Trabzon-İstanbul Sabiha Gökçen seferi ile. Ancak uçağın kalkmasına 10 dakika kala uçağın 3 saat 10 dakika rötar yaptığını anons ettiler, 3 buçuk saat sonra ise Türk Havayolları uçağı ile zorunlu olarak Atatürk Havaalanı'na inişli uçağa yönlendirildik. Böylece saat 23:10' da İstanbul'a varabildik. Şaka gibi, yani bir ara Terminal filmindeki gibi hissettim kendimi bir türlü evime varamıyordum ve valizimin içinin açılıyor olması, eşyamın çalınması o kadar normaldi ki...
Atatürk Havaalanı'na inmişken kamera kayıtlarını incelemek istedim. Kayıtlarda güvenlik kontrolünden ilk geçtiğim yerde notebook'u çıkardığım, kontrolden geçtiğim ve geçtikten sonra cihazı valizime koyarak biletimi almaya gittiğim bileti alarak bagajı görevliye bıraktığım görülüyor. Sonra? Sonrası muallak. Çünkü 'şut' dedikleri bir alan var; bagajların yüklenip boşaltıldığı alan. Orası kör noktaymış kameralar var ama, sürekli dönen bir kamera. Memura buradan sonraki işlem ne diye sordum. Yapabileceğimiz bir şey yok dedi kameralar bu kadar. Bundan sonrası savcılığın işi, savcılık da kameralarda çalan kişinin görülemeyeceği için ispatlanamayacağını için takipsizlik kararı verir dediler, bir çaresizlik aşısı da buradan. Kamera kayıtları görüntülerimin bulunduğu süreleri yazdığımız bir dilekçe de burada verdim ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Oradaki memurlar da, bagajları kimler yüklüyor bilmiyor: Kimi taşeron firmalar diyor kimi Havaş kimi de TAV diyor. Belli değil midir o gün orada o saatlerde çalışan kişiler diye soruyorum ama kimseyi suçlayamazsın ki diyorlar.
Beklerken soruyorum merakımdan, günde kaç olay oluyor? Günde en az 3-5 tane oluyormuş. O da benim gibi müracaat edenlerin sayısı. Bir de ülkesine gittikten sonra fark edenler, uğraşmak istemeyenler vs. var.
Sonuç THY' de çok büyük bir güvenlik zaafı var ve herkes her şeyi bilmesine rağmen her şey gayet olağan ve normal karşılanıyor. Globally Yours sözlerinin hiçbir anlamı yok güvensiz uçuşlar dileriz, eşyalarınız çalınabilir.
Kurum, kurumun içindeki kuruluşlar, hepsi koca bir güvenlik zaafı içerisinde. Ben de bir vatandaş olarak bu zaafın giderilmesi için gerekenin yapılması için takip etmek istiyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • elif13 Eylül 2012 16:38

    izmir-istanbul seferinde benim de valizim açılmış ve içinden eşyam alınmış.. kime ne anlatacağım ? artık THY ına güvenim sıfır.. hırsızlıklar sürekli oluyor.. limanda ki trafik personeli de dertli ama siz orda feryat figan derdinizi anlatırken evet haklısınız,geçmiş olsun demekten başka birşey yapamıyorlar .

  • sarp maden08 Aralık 2011 13:49

    benim de fotoğraf makinem çalındı THY ile kazakistan'a giderken...ama maalesef orada farkettim,dönüşte de bildirmedim. (Kazakistan'da uçaktan direkt bagaj alındığı için orada olma ihtimali YOK idi...)suçlu TAV mıdır,THY midir bilmem ama çok önemli bir zaafiyet.

  • POLİSEDE GUNAH07 Aralık 2011 17:20

    POLİSİN İSİ GUCU YOKMU KARDESİM? KOLLUK GÜCLERİNİN BELİRTTİGİ ÖNLEMLERİ ALMAYAN VEDE BU ÖNLEMLERIN ALNMAMASI İLE, PROBLEM YAŞAYAN YOLCULARIN HAKLARINI KORUMASI GEREKEN YETKILILER CEZALANDIRILMALI... BENDE THY HİSSESİ VAR BENIM KOTU REKLAMIMI KIMSE YAPAMAMALI ACİLEN OLAGAN ÜSTÜ GENEL KURULA CAĞIRIYORUM FİRMA GÖREVLİLERİNİ :))) 500 HİSSEM VAR AHAHAA-HİHİH--HOHOHOH-

  • Bir mağdurda burada07 Aralık 2011 10:08

    Bu olayları görüp duyup hiç bir tedbir almayan, görevlerini yerine getirmeyen görevlileri(ilgi kişiler üstüne alınsın) göreve çağırıyorum. Lütfen bulunduğunuz makamları boşa işgal etmeyelim. Görevimizi yapalım.

  • tarık07 Aralık 2011 00:53

    thy yi karalama kampanyası cunku dunya genelinde ilk 3 en buyuk ciro sıralamasına girdi. once motor yanmıs simdi valiz acılmıs, kanmayın arkadaslar vatanımızın markasına sahip cıkalım.

  • ÖZ-ÖZ07 Aralık 2011 00:41

    Ben de 1996'da Metro otobüsü ile Samsun Çarşamba'ya giderken seyahat çantamı içindeki tüm özel eşyalarım ve fotoğraf makinem vs. ile kkaybetmiştim. Seyahat öncesi verdikleri dandik fişi hiçbir halta yaramadığını o zaman anlamıştım ve peşine düşsem de hiçbir şey yapamayacağımın cevabını almıştım. Metro ile seyahatin belde-köy arası çalışan minibüsler kadar bile güvenli olmadığı dank etmişti. Anlaşılıyor ki muhteşem (Avrupa'nın-Dünyanın sayılı havayolu olma iddiasındaki) THY da aynı durumda...