E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Bu kapsamda Türk Hava Yolları'nın iştiraki THY Teknik, düzenlediği 'Parça İmalat Sergisi' yoluyla, Airbus ve Boeing gibi uçak üreticilerini sektörün yerli yan sanayicileriyle tanıştırmayı hedefliyor. THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, yerli uçak üretiminin hayati bir konu olduğunu ifade etti.
Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, yerli uçak üretimine büyük katkı sağlayacak 'parça üretimi' konusunda seferberlik başlattı. Geçen yıl düzenlediği ve 750 katılımcının ziyaret ettiği Parça İmalat Sergisi'nin ikincisini gerçekleştirmeye hazırlanan THY Teknik, Avrupalı Airbus, Amerikalı Boeing, Kanadalı Bombardier, Brezilyalı Embraer ve Hollandalı Fokker gibi dünyanın en büyük uçak üreticileri ile uçak yan sanayii firmalarını, yerli üreticilerle bir araya getirecek. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 28-30 Nisan'da gerçekleşecek '2. Havacılık Endüstrisi Sergisi ve Forumu'na, bini aşkın firmadan yaklaşık 3 bin kişinin katılması bekleniyor.
THY'nin iştiraki THY Teknik, 10. Ulaştırma Şûrası'nda havacılık sektörüne ilişkin alınan kararlar arasında 'Hava aracı ve/veya parçasının sertifikasyonunun Türkiye tarafından sağlanabilir hale getirilmesi' ve 'Yerli imalat olarak en az iki tip uluslararası bilinirliği olan tek/çift motor pervaneli ve çift motorlu hafif jet uçağı üretiminin gerçekleştirilmesi' hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Bu amaçla geçen yıl martta Atatürk Havalimanı'ndaki 2. uçak bakım-onarım hangarında Parça İmalat Sergisi düzenlendi. 3 gün süren sergide, 3 bini aşkın uçak parçası, 450'yi aşkın firmayı temsil eden 750'yi aşkın şirket yetkilisi tarafından incelendi. THY Teknik AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir, gördükleri ilgi ve talep nedeniyle 28 Nisan'da 3 gün sürecek Parça İmalat Sergisi'nin ikincisini düzenleyeceklerini söyledi. Havacılık sektöründe nelerin imal edildiğini göstermek istediklerini ve yerli firmaların imalat yapmasını özendirmeye çalıştıklarını anlatan Demir, "İlk sergimizde, yerli imalatçılarımız ürünleri gelip gördü. Daha sonra imalatçılarımıza çeşitli eğitimler verdik. 2. sergimizde de, yerli imalatçılarımızla Airbus, Boeing Bombardier, Embraer, Fokker gibi uçak üreticilerinin yanı sıra motor ve komponent üreticilerini bir araya getireceğiz. Böylece imalatçı firmalarımızın sektöre daha aktif şekilde girmesini sağlayacağız." dedi.
Demir, yerli uçak üretim projesinin 'hayati bir konu' olduğuna dikkat çekerek, havacılık endüstrisi alanında yan sanayi desteği bulunmadan montaj hattı kurulmasının tam manasıyla arzulanan beklentiyi karşılayamadığını bildirdi. Mevcut sanayinin, uçaklar için bir şeyler üretiyor olması gerektiğine işaret eden Demir, "2010 boyunca biz bu işin pazarlamasını yaptık. Türkiye'de çok büyük kabiliyet bulunduğunu ve potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini anlattık. Dünyanın önde gelen uçak üreticileri de, geçen yıldan itibaren Türkiye'ye heyet gönderip yerli imalatçılarımızı gezmeye başladı." şeklinde konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (05:29)